Unul dintre cei mai buni studenti de la UMF s-a sinucis chiar in ziua examenului! Prietenul lui l-a gasit spanzurat chiar in aceeasi zi

• Inca o nenorocire petrecuta la Iasi • Unul dintre cei mai buni studenti de la Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi s-a sinucis langa partie • Chiar prietenul tanarului a facut descoperirea socanta • Nimeni nu intelege de ce tanarul a recurs la un asemenea gest

Unul dintre cei mai buni studenti de la Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi s-a sinucis. Un apel la numarul unic de urgente 112 avea sa anunte marti seara, in jurul orei 18:30, ca un tanar este spanzurat langa partie, pe C. A Rosetti. Imediat la fata locului a ajuns un echipaj medical care a incercat sa-i acorde primul ajutor. Din pacate, pentru tanarul student nu s-a mai putut face nimic.

Cosmin Mihai Brais avea 27 de ani si era de loc din localitatea Buhusi, judetul Bacau. Printre colegi era cunoscut drept un student model, plin de energie si de pasiune si mereu vesel. Ceva s-a intamplat insa, iar ieri, cand vestea s-a raspandit printre studenti, toata lumea a incremenit. Apropiatii lui Cosmin sunt socati. „Era un om minunat, chiar nu stiu ce s-a intamplat. Mereu radea, glumea… a venit la Iasi pentru a da un examen. Avea proba practica…”, a spus o persoana din anturajul lui Cosmin.

Tot apropiatii tanarului au precizat ca acesta era in depresie de ceva timp. Chiar si asa, nimeni nu intelege de ce a facut un asemenea gest.

A lasat bilet de adio

Marti, politistii din Iasi au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa. „Politistii ieseni au fost sesizati cu privire la faptul ca in zona partiei a fost gasit un tanar spanzurat. In cauza a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa, iar cercetarile continua pentru stabilirea intregii situatii de fapt. S-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului”, au transmis reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi.

Intr-unul dintre buzunarele tanarului a fost gasit un bilet de adio. Acolo, tanarul si-a cerut iertare pentru gestul facut. Surse din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi au precizat ca tanarul nu s-a prezentat marti la proba practica a examenului de Licenta.

Astazi ar fi trebuit sa participe la proba scrisa a examenului. Situatia lui scolara era una buna si nu a avut probleme de niciun fel pana la terminarea studiilor. Trupul sau neinsufletit a fost transportat la Institutul de Medicina Legala (IML) Iasi pentru necropsie. Intre timp, la Bacau, familia lui se pregateste de inmormantare.