Un băieţel din Şcheia s-a înecat în piscina din curtea casei. Mihai se juca în apă cu fratele mai mare

Tragedie în comuna Șcheia, satul Sfântu Ilie, judeţul Suceava, acolo unde un băieţel de 9 ani a fost găsit înecat în piscina din curtea casei. Copilul se juca în apă împreună cu fratele său mai mare.

Marţi după-amiaza, la ora 17.02, polițiștii din Șcheia au fost sesizați prin apel la 112 că minorul B. Mihai, în vârstă de 9 ani, din comuna Șcheia, a fost găsit în piscina din curtea locuinței fără semne vitale de viață.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că, în jurul orei 16.30, copilul se juca într-o piscină amenajată în curtea casei, împreună cu fratele lui, Ciprian, în vârstă de 11 ani.

La un moment dat, mama copiilor, care se afla în locuinţă, a observat că fiul ei se află în apă, nemişcat. A sunat imediat la 112, solicitând intervenţia unei ambulanţe.

Echipajul de prim-ajutor venit la faţa locului a efectuat manevre de resuscitare timp de o oră, însă băieţelul nu a mai putut fi salvat, fiind declarat decesul.

Băieţel înecat într-o piscină adâncă de 1 metru

Piscina în care s-a înecat copilul are înălțimea de 80 cm, diametrul de 370 cm și adâncimea apei de 60 cm. Mama copilului nu îşi poate explica ce s-a întâmplat, mai ales că fiul el știa să înoate de la vârsta de 4 ani.

Celălat baiat al familiei, Ciprian,  care se juca în piscină cu fratele său nu a putut să spună ce s-a întâmplat, deoarece este diagnosticat cu autism și întârziere mentală.

Copilul inecat nu prezenta urme de violență la nivelul corpului, neexistând indicii cu privire la comiterea vreunei fapte penale, scrie obiectivdesuceava.ro.

Cadavrul a fost transportat la morga Spitalui Judetean Suceava în vederea efectuarii necropsiei. Poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru infracţiunea de „ucidere din culpă”.