Trupurile celor doi români uciși în Afganistan ajung astăzi în ţară. Ceremonia de repatriere are loc la Baza 90 Otopeni

Trupurile neînsuflleţite ale celor doi români ucişi în Afganistan, sublocotenentul post-mortem Ciprian-Ștefan Polschi și Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, ajung astăzi în ţară.

Ceremonia de repatriere a sublocotenentului post-mortem Ciprian-Ștefan Polschi și a lui Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, căzuţi la datorie în timpul îndeplinirii unor misiuni în Afganistan, va avea loc marți, 10 septembrie, în jurul orei 12.30, în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.

Sublocotenentul Ciprian-Ștefan Polschi, care îndeplinea funcția de șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, și-a pierdut viața joi, 5 septembrie, în urma exploziei unei mașini-capcană în apropiere de Green Zone, din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu, se arată într-un comunicat al ministerului Apărării.

Diplomatul român ucis în atentat la Kabul, decorat pentru că şi-a apărat colegii

Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, a decedat în cursul nopții de 2 spre 3 septembrie, în timpul atacului terorist care a avut loc în campusul în care își desfășura activitatea Ambasada României la Kabul.

Cei doi eroi au fost decorați post-mortem de președintele României cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război.