Povestea emoţionantă a lui Andrei, un tânăr care calcă pe urmele eroului său

Andrei, un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Feteşti, a devenit un simbol al pompierilor, după ce un eveniment tragic i-a schimbat complet viaţa şi a decis să calce pe urmele tatălui său, un erou care s-a sacrificat pentru a salva doi oameni de la moarte.

Povestea lui Andrei a fost publicată de Ministerul Afacerilor Interne pe pagina oficială de Facebook, acolo unde zeci de mii de oameni au apreciat postarea.

„În 2013 Andrei avea 14 ani. Era un tânăr fotbalist care urma să dea probe la Academia de Fotbal “Gheorghe Hagi”!

Tatăl lui, pompier militar în orașul Fetești, îl încuraja din toată inima și îi spunea mereu:
– Tu o să ajungi mare! Te rog să mă faci mândru de tine!

Andrei își aduce aminte cu exactitate acea dimineață de iulie când tatăl lui l-a luat în brațe înainte de a pleca la muncă.După câteva ore vestea că tatăl lui a salvat doi oameni cu prețul vieții lui a căzut ca un trăsnet asupra tânărului și toate visele lui s-au năruit”, se arată în postarea MAI.

„După eveniment viața mi s-a schimbat”, a povestit Andrei, privind fotografia tatălui său.

„Eram tare mândru de el. Îmi spunea că atunci când salvezi, ești împlinit!”.

„Acum Andrei este un tânăr elev la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești, urmând ca în două luni să absolve această instituție de învățământ.

-Nu am avut niciodată în intenție să devin pompier, dar am decis că trebuie să continui ce a început tata. Am decis să devin salvator și vreau să lucrez în unitatea din care el a făcut parte! La absolvire voi merge acasă să vorbesc cu el și să-i raportez:
– DOMNULE SUBLOCOTENENT… TATĂ… AM ABSOLVIT! DE AZI SUNT POMPIER. SPER CĂ EȘTI MÂNDRU DE MINE AȘA CUM ȘI EU VOI FI MEREU MÂNDRU DE TINE!”.

Andrei, pe noi ne-ai cucerit definitiv. Chiar dacă ai 20 de ani, pentru noi ești deja un model!

P.S. Tatăl lui Andrei, sublocotenentul Gabriel Boitan, și-a pierdut viața după ce a salvat doi oameni care au fost prinși sub un mal de pământ. Pe timpul operațiunii, pompierul erou le-a oferit acestora inclusiv masca lui de oxigen. Din păcate sacrificiul acestuia a fost cel suprem”, se mai arată în postarea de pe Facebook.

În 2013 Andrei avea 14 ani. Era un tânăr fotbalist care urma să dea probe la Academia de Fotbal “Gheorghe Hagi”!Tatăl…

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Marţi, 2 iulie 2019