Poliţist din Iaşi, rămas fără permis de conducere după ce a fost prins băut la volanul maşinii de serviciu

Chiar cei care ar trebui să se asigure că legile sunt respectate, le încală. Un poliţist local din Iaşi a fost prins băut la volanul maşinii de serviciu chiar de către colegii săi, care l-au oprit în trafic. Omul legii avea o alcoolemie cu iz de dosar penal. Poliţistul mai are două abateri la activ, una pentru o încăierare în stradă, alta pentru absenţă nemotivată de la muncă.

Primul care a bănuit că ceva este în neregulă cu poliţistul în vârstă de 37 de ani, a fost unul dintre şefii agentului după ce acesta nu s-a prezentat la şedinţa de instruire..

Poliţistul luase maşina de serviciu din garaj şi a ieşit pe străzi cu un alt coleg. Superiorul său a alertat un echipaj apl poliţei rutiere, iar la ora şapte poliţistul local a fost oprit în trafic.

Pentru că a căzut testul cu fiola, agentul s-a ales cu dosar penal şi este cercetat disciplinar. Nu este însă la prima abatere.

Zamfirescu Liviu, director General Politia Locală Iași: Acest poliţist a mai fost avertizat. Pentru modul de lucru si pentru atitudinea pe care o are în cadrul activităţilor curente de serviciu. A făcut obiectul a înca două cercetări disciplinare. Deocamdată nu este suspendat, dar personal am dispus că nu mai poate defăşura activitatea operativa până ce nu se lămureşte situaţia juridică.

Oamenii spun că de la an la an îşi pierd încrederea în cei care ar trebui să-i apere.

Poliţistul care a rămas fără permis de conducere riscă să rămână şi fără loc de muncă.