O îngrijitoare româncă ucide o italiancă, setinta socanta

Magistraţii de la Curtea de Apel din Roma, Italia, au decis condamnarea la doi ani de închisoare a Mariei Dumitraş, o româncă în vârstă de 49 de ani, acuzată de uciderea italiencei de care trebuia să aibă grijă.

Maria Dumitraş ar fi provocat uciderea Ivanei Dantimi, 92 de ani, în 2015, în urma bătăilor pe care i le-a aplicat.

Românca fusese condamnată iniţial la 10 ani şi jumătate de închisoare

Conform Il Messaggero, Maria a profitat de imposibilitatea Ivanei de a se apăra şi a lovit-o de mai multe ori, provocându-i numeroase răni, inclusiv o fractură de femur.

Maria a dus-o pe italiancă la spital şi le-a spus medicilor ca bătrâna a căzut, însă Ivana i-ar fi spus unui asistent medical că, de fapt, românca a bătut-o.

De aici s-a demarat o anchetă care a scos la iveală inclusiv faptul că nu era prima dată când românca o lovea pe bătrână.

Spre sfârşitul lui 2015, italianca a murit, iar Maria a fost trimisă în judecată.

Culmea este că prima instanţă a găsit-o vinovată pe româncă de comiterea infracţiunii de ucidere intenţionată şi a condamnat-o la 10 ani şi jumătate de închisoare.

Avocatul româncei a contestat sentinţa şi încădrarea. În cele din urmă, Maria a fost găsită vinovată de comiterea infracţiunii de ucidere involuntară şi a scăpat cu o condamnare de doar doi ani de închisoare.