O doctoriţă din Oradea e acuzată că şi-a ucis fetiţa abia născută şi a îngropat-o

O doctoriţă din Oradea e acuzată că şi-a ucis fetiţa abia născută şi a îngropat-o. Rezidentă la Chirurgie în Spitalul Judeţean, femeia în vârstă de 30 de ani e anchetată de procurori, care o suspectează de pruncucidere.

Întreaga poveste a ieşit la iveală luna trecută, când femeia s-a căsătorit şi s-a dus la Serviciul de Evidenţă al Populaţiei pentru a-şi schimba cartea de identitate. Funcţionarii i-au cerut o copie a certificatului de naştere a copilului, însă doctoriţa a negat că ar fi mamă şi a spus că este o greşeală. 

S-au făcut însă verificări şi a rezultat că femeia minte, iar angajaţii de la Evidenţa Populaţiei au sesizat poliţia. Astfel că, la sfârşitul lunii august, poliţiştii au mers la sigur în curtea casei în care locuiesc părinţii ei, unde a şi fost găsit îngropat cadavrul copilului.

Femeia a născut în anul 2015, însă nu a spus nimănui. Acum, rudele spun că nici măcar nu au ştiut că este însărcinată. A mers la serviciu până în ultima zi înainte de naştere, ba chiar ar fi intrat şi în sala de operaţie. În ciuda suspiciunilor care planau asupra ei încă din luna august, a continuat să profeseze până acum două zile, când a plecat în concediu de odihnă. 

Conform informaţiilor furnizate de bihon.ro, bebeluşul găsit îngropat era o fetiţă de aproximativ o lună şi e luată în calcul inclusiv uciderea prin înfometare a micuţei.

Dacă ancheta procurorilor va dovedi că este vinovată, ea riscă să fie acuzată de pruncucidere.