Impact devastator cu 6 maşini şi 12 victime, provocat de o depăşire ratată a unui român, în Italia, la Brenta

Un impact devastator a fost provocat de o depăşire ratată a unui şofer român, în Italia, la Brenta.Bărbatul, care era în maşină cu soţia şi copilaşul lor de 2 ani pe bancheta din spate, nu s-a asigurat suficient în depăşire şi a intrat în coliziune frontală cu o maşină de pe sensul opus, declanşând un carambol în care au fost implicate în total 6 maşini şi din care au rezultat 12 victime.

Impact devastator cu 6 maşini şi 12 victime, provocat de o depăşire ratată a unui român

Un accident foarte grav a avut loc în localitatea Brenta, între Caldonazzo și Levico pe drumul provincial 47.  La originea accidentului stă o depășire riscantă a unui şofer român, care s-a ciocnit frontal cu un alt vehicul care se îndreaptă în direcția opusă, declanşând un carambol al distrugerii care a implicat 6 mașini.

Potrivit lavocedeltrentino.it, un autoturism Lancia Delta, care se îndrepta spre Trento, a ratat o depăşirea unui minivan Volkswagen Sharan, care se îndrepta spre Levico, declanșând ciocnirea între alte 4 mașini. 12 persoane au fost rănite în accident, inclusiv o fetiţă de 2 ani, fiica românului care a declanşat accidentul.

La locul accidentului au sosit 6 ambulanțe, două 2 elicoptere, departamentele de pompieri din Caldonazzo, Levico, Pergine, Calceranica și Trento, poliția locală și carabinierii.

Răniții au fost duşi la spitalul din Rovereto, Borgo Valsugana și Santa Chiara di Trento, toţi în cod roșu, în total, 7 bărbați și 5 femei.

Şoferul român este singurul în stare critică.