Filmul crimei din Bragadiru: după ce a ucis-o pe Manuela, criminalul a plecat la mare

O crimă pune autorităţile române la grea încercare. Într-un cartier rezidenţial din Bragadiru, lângă Bucureşti, o tânără de 30 de ani, absolventă de Drept, a fost ucisă cu sânge rece în propria locuinţă. Din casă, au fost furate o sumă de bani şi cheile unei maşini de lux. Un suspect a fost arestat vineri seara, tocmai pe litoral, în stațiunea Mamaia.

Printre primii audiaţi de procurori a fost un tânăr de 23 de ani care obişnuia să plimbe câinele victimei. Chiar el ar fi găsit-o pe Manuela Emilia Mustăţea moartă în apartamentul pe care îl deţinea într-un complex rezidenţial din Bragadiru.

Înjunghiată de 30 de ori

Poliţiştii au ajuns la locul crimei după apel la 112 al tânărului care plimba câinele victimei.

”Nu era niciun iubit. Băiatul meu ducea câinele şi atâta tot. Un băiat care a intrat acolo. Dar nu băiatul meu. Băiatul meu nu face aşa ceva”, spune mama tânărului care a găsit cadavrul.


Anchetatorii vorbesc despre o moarte violentă. Pe trupul tinerei, legiştii au numărat 30 de răni. Manuela provenea dintr-o familie înstărită. Absolvise Facultatea de Drept şi voia să se angajeze la Primăria din Bragadiru. Potrivit unor surse, îşi depusese dosarul în urmă cu câteva săptămâni.

Crimă și jaf

Conform anchetatorilor, din casa victimei, lipseau cheile unei maşini de zeci de mii de euro, dar şi o sumă de bani.

Maşina de lux a femeii a fost verificată de către anchetatori, pentru că aceştia spun că una dintre chei ar fi dispărut chiar dacă autovehiculul se află încă în parcare.

”O mână de om să ajungă aşa în halul ăsta e… Nici unui animal nu poţi să-i faci treaba asta, oricâtă duşmănie ai avea în tine”, spune un vecin.

Procurorii au decis sa il lase liber pe tânărul care a găsit cadavrul, chiar dacă a fost confuz, pentru că nu au fost găsite suficiente probe împotriva lui.

” El vrea să strângă şi el nişte bănuţi, să-şi ia şi el o casă. Deci se luptă şi el, plimbă şi căţelul, şi pisica. După ce a plimbat căţelul şi a dat telefon că a găsit-o pe victimă, el nu ştia decât să tremure aşa, i-a fost frică”, povestește mama tânărului.

Un suspect a fost prins la Mamaia

În schimb, polițiștii au prins vineri un suspect în Mamaia. Tânărul de 26 de ani e prieten al băiatului care a plimbat câinele victimei. El a fost săltat de pe stradă din stațiune. La audieri, și-a recunoscut fapta.

Individul a spus că a ucis-o pe Manuela Mustățea și apoi a plecat la mare.

TUDOREL BUTOI, psiholog criminalist: Întotdeauna, crimele cu lovituri multiple, cu sângerare masivă, ne pun în situaţia unui autor care şi-a defulat componenta agresivă.

Tânăra ucisă avea 30 de ani. Maşina expertizată fusese cumpărată de părinţii ei, care au afaceri în agricultură.