Filmul accidentului cu 5 morţi din Vaslui. 40 de salvatori au fost chemaţi să intervină

Mai aveau doar câteva minute până acasă, când în maşina lor a intrat cu viteză un autoturism plin cu cinci tineri, care veneau de la discotecă. În total, cinci oameni au murit  şi şapte au fost răniţi în carambolul care a declanşat planul roşu de intervenţie. Atenţie, urmează imagini şi informaţii cu puternic impact emoţional.

Ora 1 şi 47 de minute. Pe un drum european din Vaslui, zeci de maşini de pompieri şi ambulanţe luminează şoseaua. Printre sirenele asurzitoare, medicii încearcă să salveze 12 oameni. Dar pentru patru dintre ei viaţa s-a oprit în impact. În stare critică este o fată de 19 ani. Este dusă, în comă, intubată la spital. 

„A fost declanşat planul roşu de intervenţie al Judeţului Vaslui. La faţa locului s-a intervenit cu 3 ofiţeri şi 33 de subofiţeri, dintre care 14 paramedici.”, au anunţat autorităţile.

Toţi supravieţuitorii sunt transportaţi la cel mai apropiat spital. Cel din Bârlad. Sunt opt răniţi. Cu toate eforturile, medicii o pierd pe tânăra de 19 ani.

În accident au fost implicate trei maşini. În prima, erau cinci tineri care veneau de la discotecă, iar în cea de-a doua alţi cinci oameni. Două familii care se întorceau din vacanţă, din Grecia. Mai aveau 18 kilometri până acasă. În al treilea autoturism se afla un cuplu de bulgari.  

Din maşina care a provocat accidentul, doar o adolescentă de 15 ani a scăpat. A fost transportată astăzi, în stare critică, cu elicopterul, de la Bârlad la Iaşi.

Din maşina lovită frontal, şoferul a murit pe loc. Soţia lui este în stare gravă la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. Şi fetiţa lor de 13 ani a fost rănită. 

Celălalt cuplu din maşina care se întorcea din Grecia a scăpat cu răni uşoare. La fel şi cetăţenii bulgari din a treia maşină. 

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vărămare corporală şi ucidere din culpă.