Fete din Iaşi, răpite şi duse în Anglia, obligate să se prostitueze de doi proxeneţi

Mai multe fete din Iaşi, printre care şi o minoră, au fost răpite şi duse în Anglia, acolo unde au fost obligate să se prostitueze.

Doi proxeneţi au fost arestaţi, după ce poliţiştii şi procurorii i-au prins în urma unor percheziţii.

Potrivit DIICOT, începând cu anul 2018, cei doi proxeneţi au racolat mai multe fete pe care le-au minţit că le vor oferi un loc de muncă.

Iadul tinerelor începea atunci când meregeau împreună cu proxeneţii în diferite apartamente închiriate de aceştia în Iaşi şi în Botoşani.

Acolo, fetele erau bătute, sechestrate şi obligate să se prostitueze, totul făcând parte dintr-un stagiu de pregătire pentru o altă destinaţie: Anglia.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, victimele erau adăpostite în diferite apartamente închiriate, unde erau abuzate verbal și fizic de către inculpați, pentru a le determina să practice prostituția. Atunci când una dintre victime refuza acest lucru, era constrânsă prin mai multe metode, fiind lipsită de libertate și interzicându-i-se să comunice cu familia. În vederea exploatării sexuale a victimelor, inculpații au publicat mai multe anunțuri pe diferite site-uri de profil”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

După ce erau obligate să se prostitueze în Iaşi şi în Botoşani, fetele erau duse în oraşe din Anglia precum Leeds, Bolton, Chester sau Preston.

În urma unor percheziţii, suspecţii au fost reţinuţi.

Ieri, Tribunalul Iaşi a admis propunerea de arestare preventivă a celor doi proxeneţi pentru o perioadă de 30 de zile.

Un alt complice a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.