ANM- 2 iulie. Avertizare meteo: caniculă, temperaturi de peste 37 de grade

ANM a emis o avertizare meteo de caniculă. Potrivit meteorologilor, în cea mai mare partea țării disconfortul termic va depăși pragul critic. Află care sunt zonele cele mai afectate de caniculă.

Administrația Națională de Meteorolgiie(ANM) a emis o avertizare meteo de caniculă pentru 1 și 2 iulie 2019.

Meteo 1 iulie 2019. Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară după-amiază în Moldova, în zonele de câmpie din Crișana, Banat, Oltenia și Muntenia, în sud-vestul și centrul Transilvaniei și în partea continentală a Dobrogei, unde temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 34 și 37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Meteo 2 iulie 2019. Vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat în cea mai mare parte a țării, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar în zonele de câmpie și podiș se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35…37 de grade.   

De menționat este faptul că instabilitatea atmosferică se va accentua începând din după-amiaza zilei de marți, 02 iulie, la început în regiunile nordice, iar apoi (miercuri 3 iulie și joi 4 iulie) și în restul teritoriului, iar vremea se va răcori.