Doliu în lumea filmului! O mare vedetă din perioada regimului comunist s-a stins din viață la 79 de ani. Toți bunicii şi părinţii noștri au iubit-o enorm și au urmărit-o cu drag în fața micilor ecrane. Despre cine este vorba?

Inna Churikova, una dintre cele mai mari actrițe ale Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (URSS), s-a stins din viață sâmbătă, la onorabila vârstă de 79 de ani. Vedeta a decedat din cauza insuficienței cardiace, a transmis ziarul The Moscow Times.

Inna Churikova s-a născut în 1943 în Bașchiria, de unde ea și mama ei au fost evacuate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Mai târziu, cele două s-au mutat la Moscova. Acolo, încă de când era doar o elevă, Inna Churikova a început să își formeze o carieră în lumea filmului.

Deși nu avea nici 15 ani, ea juca deja în studioul pentru tineret al Teatrului Stanislavsky, apoi a fost acceptată la prestigiosul Institut de Teatru Shchepkin, iar după absolvire a lucrat la Teatrul Tinerilor, apoi la Lenkom, unde sub regizorul Mark Zakharov a devenit una dintre cele mai populare actrițe din Rusia. Pe lângă activitatea sa în teatru, Inna Churikova a jucat în peste 80 de filme, inclusiv în „That Very Munchhausen” (1979), „Wartime Romance” (1983) sau „Puiul Ryaba” (1994).

Aceasta a primit numeroase premii atât în Rusia, cât și în străinătate, inclusiv Ursul de Argint pentru cea mai bună actriță la cel de-al 34-lea Festival Internațional de Film de la Berlin pentru „Wartime Romance”. Inna Churikova a fost căsătorită cu regizorul și scenaristul de film Gleb Panfilov, cu care a avut un fiu, pe nume Ivan, care este producător.