Tudor Gheorghe, unul dintre cele mai apreciate talente ale scenei românești din ultimele decenii, nu organizează niciodată turnee sau concerte în timpul verii. Playtech a căutat să elucideze acest mister, mai ales că popularitatea incontestabilă a artistului oltean asigură o audiență numeroasă oriunde ar decide să susțină un concert în țară.

„E unul dintre principiile mele de viață. Am ales cu foarte mult timp în urmă să-l aplic și nu regret până în ziua de astăzi! Nu-l bag pe om vara, într-o sală de concert, când e căldură și de multe ori nu sunt întrunite toate condițiile de a urmări un spectacol așa cum se cuvine.

Fiindcă la spectacolele mele nu se vine oricum. Nici ca vestimentație și îndrăznesc să cred nici ca stare de spirit. Iar spectatorii știu acest lucru! În plus, vara lumea întreagă stă cu gândul la vacanță, mai mult ca la orice altceva”, a precizat Tudor Gheorghe pentru Playtech Știri.

Artistul care va împlini în chiar prima zi a lunii august 78 de ani e de părere că a reușit să impună acest principiu al său, fără ca nimeni să-i conteste alegerea.

„Îmi respect publicul în orice condiții, iar el mă respectă pe mine. Ca atare, de când am început să susțin spectacole, eu nu fac așa ceva vara. Cu atât mai puțin șușanele! După cum nu merg nici la sărbători sau zile speciale ale orașelor.

Sau la ceva de genul petrecerilor câmpenești! Nu vreau să supăr pe nimeni, dar eu am ales de mult timp să nu dau curs unor asemenea propuneri. Pe scurt, nu fac spectacole în aer liber!”, mai menționează el o serie de argumente în baza cărora a luat și aplică aceeași regulă de mai bine de trei decenii.

În plus, inclusiv artistul preferă vara ca anotimp de odihnă și de creație.

„Vara o dedic odihnei, dar și pregătirii spectacolelor viitoare. Și eu, și cei care-mi ascultă creațiile știu deja că toamna și primăvara e sezonul concertelor lui Tudor Gheorghe. Prefer să nu-mi ies din obiceiuri!”, adaugă el.

Pe de altă parte, cel care a realizat până astăzi peste 25 de spectacole tematice de poezie și cânt are în pregătire un nou show de zile mari. După epopeea valsurilor și tangourilor, Tudor Gheorghe a decis să opteze și în favoarea variantei ce pune în lumină romanțele.

Ca atare, în această vară strânge material pentru viitorul său spectacol dedicat romanței.

„Am intrat la tandrețuri cu romanța. Ca atare, tot ce a fost mai frumos până acum în acest gen muzical se va regăsi și în viitorul meu spectacol. Actuala generație trebuie să știe că poporul român are și așa ceva, o comoară pe care prea puțini dintre noi reușim să o apreciem”, a mai spus îndrăgitul artist și poet.

Tudor Gheorghe a început să compună muzică și să scrie versuri încă din anii 1970, iar primele sale compoziții au fost inspirate de poezia română clasică și contemporană. El a realizat spectacole memorabile pe lirica unor poeți ca Marin Sorescu, Tudor Arghezi, Mihai Eminescu, Lucian Blaga, George Coșbuc sau Grigore Vieru.

În anii din urmă, Tudor Gheorghe a decis să compună muzică și pentru poezii scrise chiar de el, inspirate de viața și de natura din Munții Carpați, de iubire sau din diverse experiențe personale.