Video! 21 decembrie 1989. Acum 29 de ani Piața Universității era plină de români care protestau pentru PRIMA DATĂ împotriva președintelui Nicolae Ceaușescu. Momente de coșmar

21 decembrie 1989. 29 de ani de când poporul român a început să lupte pentru libertatea țării împotriva regimului comunist. Bilanț victime: 49 de morți, 112 răniți și 877 de oameni arestați. După liniștirea manifestanților, unitățile de salubrizare spală asfaltul de sânge. Ei au fost ultimii eroi uciși înaintea nopții cele din urmă a regimului comunist. Imagini video cutremurătoare din noaptea de 21 decembrie de la Baricada de la Inter:


Revoluția Română din 1989 a constat într-o serie de proteste, lupte de stradă și demonstrații desfășurate în România, între 16 și 25 decembrie 1989, care au dus la căderea dictatorului Nicolae Ceaușescu și la sfârșitul regimului comunist din România.

Demonstrațiile din ce în ce mai ample au culminat cu procesul și execuția soților Ceaușescu. Înainte de revoluția română, toate celelalte state est-europene trecuseră în mod pașnic la democrație; România a fost singura țară din blocul estic care a trecut printr-o revoluție violentă și în care conducătorii comuniști au fost executați.

Data de 21 decembrie rămâne o dată memorabilă în istorie, reprezentând prima oară când Ceaușescu a convocat un miting care să demonstreze că regimul său se bucură de suținerea poporului pe care îl conduce, dar toata manifestația s-a întors împotriva sa cu huideli și țipete. Atunci a fost momentul în care Revoluția română a izbucnit.

Nicolae Ceaușescu își perde controlul și nu conștientizează că ceea ce vede în fața lui poate fi adevărat. Scopul pentru care acesta convocase poporul era de a își demonstra lui șieși, dar și mulțimii că fără dictator nu nmai există identitate.


Din păcate pentru el, oglinda în care se privea, începând de la oamenii care țineau în mână pancarte cu soții Ceaușescu și până la tumultul format în Piață îl bulversau total, astfel încât nu se mai regăsea.

În ciuda tuturor gesturilor comuniste, de a bate cu mictofonul, de a se impune să se facă liniște, tonul declamator, gestul oficial de a face cu mâna, mulțimea de români era de nestăpânit. 
În ei curgea sângele și dorința unui popor iubitor de libertate!

În momentul în care mulțimea a fost de neoprit, în centrul orașului au apărut primele blindate și autoamfibii.
În cursul serii, demonstranții, majoritatea tineri, se adună în apropierea Hotelului Intercontinental din Piața Universității, unde ridică o baricadă în fața dispozitivului de intervenție. Forțele de ordine primesc ordinul să „curețe zona”. În cursul nopții, se trage asupra demonstranților de la „Intercontinental” și din Piața Universității, fiind înregistrați morți și răniți.

De asemenea, numeroși manifestanți sunt arestați și duși la închisoarea Jilava, din apropierea Bucureștiului. După împrăștierea manifestanților, unități de salubrizare spală asfaltul de sânge. 
În seara de 21 decembrie, sunt uciși 49 de morți, 112 răniți și 877 de oameni arestați.
Aceștia au fost eroii care nu s-au mai putut bucura de prima zi de libertate a poporului român. Ei au rămas eroii noștri și vor rămâne mereu în suflkarea poporului român democratic.
Dintre cei 49 de morți, cel mai tânăr avea 17 ani, iar cel mai matur, 43 de ani.
Dumnezeu să îi odihnească!

După noaptea cruntă a baricadei de la Inter, regimul comunist nu a mai avut nici o şansă, iar pe data de 25 decembrie, șoții Ceaușescu au fost executați.

Este primul stat din blocul estic în care trecerea la democrație s-a realziat prin executarea conducătorilor.