Veronica, o tânără mămică , s-a stins de Crăciun ţinându-şi de mână fetiţa de 7 ani

Veronica Alexandrina Caliap, o tânără mămică din Italia, s-a stins de Crăciun, ţinându-şi de mână fetiţa de 7 ani, după o lungă luptă cu o boală nemiloasă.

Veronica a urmat un tratament, a fost operată şi totul părea că va fi bine, însă boala a recidivat foarte agresiv, spre disperarea soţului său, Maurizio Molinaro şi a fiicei sale, Arianna.

Rudele şi prietenii Veronicăi, devastaţi de moartea româncei

Rudele Veronicăi dar şi mulţi prieteni şi colegi care o iubeau au venit să-şi prezinte condoleanţele şi să-şi ia un ultim rămas bun, la biserica parohială San Giovanni Battista din Vicenza.

Veronica venise în Italia de foarte tânără și a început să lucreze în Italia având grijă de persoane în vârstă. În urmă cu 11 ani l-a cunoscut pe soţul său, Maurizio, iar cei doi ulterior s-au căsătorit.

În 2011 s-a născut Arianna, o bucurie imensă a ambilor părinți. Veronica a găsit apoi un loc de muncă mai bun, la o companie de curățenie.

Veronica, o femeie foarte apreciată

„Ea a fost foarte apreciată în munca ei pentru că era precisă și politicoasă”, a spus fratele Veronicăi pentru presa italiană.

Femeia era şi foarte activă în comunitate. Cu fetiţa ei, Arianna, Veronica a participat la inițiativele parohiei locale, făcându-şi, astfel, mulţi prieteni. 

Toţi cei care o cunoşteau pe româncă au simţit o durere inconsolabilă după moartea ei.

„Veronica a fost puternică, generoasă şi se punea întotdeauna ultima în tot ce făcea. Era dedicată complet fetiţei sale şi soţului său. Era o persoană specială, plină de viață și disponibilă tuturor. Îmi amintesc când a venit la mine acasă şi mi-a adus prăjituri. Aveau un gust extraordinar, pentru că erau făcute cu dragoste. Mare păcat. Uriaşă pierdere”, își amintește printre lacrimi Claudia, citată de larena.it.

Veronica a dorit să fie înmormântată la Vaslui

Dorinţa Veronicăi a fost să fie înmormântată acasă, la Vaslui, iar familia va respecta această dorinţă.