Un preot din Iaşi a fost prins cu amanta în casă, de către soţie. Speriată că nu poate deschide UŞA, preoteasa a chemat pompierii.

Vorbind în “cuvinte laice”, un preot a ajuns să fie urmărit, în urma plângerii soţiei sale, care îl acuză că a înşelat-o de mai multe ori cu o învăţătoare de la şcoala unde preotul predă religie.

Conforma celor de la observator.tv, care citează ziaruldeiasi.ro, femeia pretinde că i-a prins pe cei doi împreună, în apartament şi a sunat la pompieri pentru că nu putea deschide uşa apartamentului, încuiată din interior de preot.

Inspectorul eparhial bisericesc Dumitru Boboc a precizat pentru presa locală că este foarte probabil ca preotul să fie oprit de la slujire.

“Atâta timp cât nu e vorba de un adulter demonstrat, dacă divorţul este pronunţat din culpa ambelor părţi, teoretic, da, este foarte pasibil de depunere din treaptă”, precizează preotul.

Preoteasa s-ar fi plâns şi că ar fi fost bătută de către preot, în parcarea unui supermarket, dar nu a depus plângere la poliţie.

Preotul a fost îndepărtat deja din funcţia administrativă pe care o deţinea şi a început o cercetare disciplinară împotriva sa pe linie canonică, al cărei 
rezultat va fi cel mai probabil oprirea de la slujire şi decăderea din treaptă.

Contactaţi telefonic de către Ziarul de Iaşi, reprezentanţii Corpului de inspecţie biericească au confirmat existenţa unei plângeri şi au precizat că ancheta începe în curând. De asemenea, preotul acuzat nu a dorit să facă declaraţii.