Un microbuz cu români a fost implicat într-un grav accident, pe o autostradă în Austria

Ieri, pe autostrada A4, sensul de mers spre Ungaria, în zona Bruck ad Leitha, s-a produs un accident auto în care au fost implicate un microbuz și un alt autoturism, ambele înmatriculate în România. Mai multe persoane au fost rănite, dintre care două sunt în stare gravă.

Două persoane aflate în microbuz au fost transportate cu elicoptere la spitale din apropiere, iar alte persoane au fost rănite ușor, a transmis Crucea Roșie din Austria.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a aflat că șoferul unui camion înmatriculat în Slovacia a încetinit din cauza traficului aglomerat de pe autostradă, iar o mașină înmatriculată în România nu a apucat să frâneze la timp și a intrat în plin în camionul respectiv.

Un alt microbuz cu numere românești a intrat la rândul său în cele două mașini accidentate înaintea lui. Cele două victime rănite grav se aflau în microbuzul românesc. Unul a fost transportat la spitalul din Baden, iar celălalt la Eisenstadt.

Autorităţile austriece au intervenit cu ambulanţe şi elicoptere la locul accidentului. Circulaţia în zonă a fost întreruptă aproximativ două ore, formându-se coloane de maşini de aproximativ zece kilometri.