Un fost poliţist din Bucureşti şi-a ucis soţia și a incendiat apartamentul, ca să șteargă urmele

Un act a făcut diferenţa între viaţă şi moarte pentru o femeie din București! Soţul, un fost poliţist, a ucis-o la câteva ore după ce ordinul de restricţie împotriva lui a expirat. Bărbatul a ajuns acum în arest. Este acuzat că şi-a omorât soţia şi a incendiat apoi casa pentru a-şi ascunde urmele. 

Apropiaţii spun că anul trecut în septembrie femeia a scăpat cu viaţă din mâinile soţului de care încerca să divorţeze. Poliţia a intervenit atunci la timp şi a salvat-o. Femeia a obţinut un ordin de protecţie împotriva bărbatului.

„A spus că merge la Poliţie să-şi prelungească ordinul de restricţie. A mai încercat în parc să o omoare”, spune o vecină.

Chiar în ziua în care actul a expirat, individul s-a întors acasă. 

”Ei acum erau in divort, atata stiu, ce ne-au spus ei, veneau plateau intretinerea”, declară un vecin.

”Se certau mereu, voiau sa vanda apartametul si nu s-au inteles intre ei. De aici a pornit tot scandalul”, povestește un alt vecin.

Nimeni n-a ştiut ce se întâmplă cu adevărat în casa lor. Luni seară, câţiva muncitori au văzut de pe stradă un fum gros care ieşea din balconul apartamentului de la etajul opt şi au sunat la 112, anunţând un incendiu. 

Cand pompierii au ajuns, barbatul a refuzat sa le deschida, asa ca au fost nevoiti să sparga usa. Dupa ce l-au calmat si imobilizat, au gasit-o pe femeie intr-una dintre incaperi. 

Pentru femeia de 62 de ani, oamenii legii au ajuns însă prea târziu. Bărbatul a fost reţinut pentru omor şi distrugere prin incendiere. Are 67 de ani şi a lucrat la Poliţia Capitalei, până în 2001, când s-a pensionat. Cei doi aveau impreuna doi copii. 

Necropsia a aratat ca femeia a avut o moarte violenta, surse din ancheta ne-au declarat ca barbatul i-a provocat mai multe leziuni la nivelul fetei, gatului si picioarelor, dupa incendiere. 

În urmă cu nicio o lună, la Buzău, o tânără de 21 de ani a fost găsită carbonizată în apartament. Fostul iubit este acuzat că a bătut-o cu bestialitate şi apoi a dat foc apartamentului. Tânărul a fost arestat, iar complicii lui audiaţi.

Şi nu sunt singurele cazuri. România este în fruntea clasamentului european la violenţa în familie. Într-un singur an sunt depuse aproape 5000 de cereri de restricţie în toată ţara. Într-un caz din şapte ordinele sunt încălcate. 

În ultimele două luni, de când legea le permite poliţiştilor să acorde ordin de restriţie provizoriu pe cinci zile, pentru punerea cât mai rapidă a victimei în siguranţă, au fost emise aproape 700 de astfel de documente.