Un copil de 16 luni a murit încuiat în mașina lăsată 9 ore în soare

Un copil de 16 luni a murit după ce a stat 9 ore încuiat într-o mașină lăsată la soare. Incidentul tragic s-a produs în orașul Burnaby, din Canada.

Băiețelul de 16 luni a fost găsit fără cunoștință de pompieri, pe o stradă din orașul canadian. A fost transportat la un spital din apropiere, dar medicii nu l-au putut salva.

Potrivit globalnews.ca, incidentul s-a produs joi. Pompierii au fost sunați în jurul orei 17.20 de cineva care i-a alertat că într-o mașină e un copil mic. Surse din anchetă au spus că băiețelul de 16 ani a fost ținut încuiat în mașină timp de aproximativ 9 ore.

Polițiștii canadieni nu au spus ce s-a întâmplat și nici cine a încuiat băiețelul în mașină. Au transmis în schimb că tatăl copilului a venit la locul incidentului și că părinții au primit consiliere.

Conform postului tv canadian CBC, în acea zi a fost neobișnuit de cald pentru această perioadă, iar persoana care a încuiat și lăsat copilul în mașină nu se aștepta ca temperatura să crească atât de mult.

În urma incidentului, medicii canadieni au transmis părinților să nu-și mai lase copiii singuri în mașină. Potrivit estimărilor, în țara vecină, adică în Statele Unite, anual, peste 40 de copii mor încuiați în mașinile încinse de căldură.