Ultimul mesaj al piloţilor din avionul prăbuşit în Etiopia: „Avem probleme”

Postul tv CNN spune că piloţii avionului prăbuşit în Etiopia au semnalat controlorilor de trafic aerian că au probleme. Dezvăluirea a fost făcută de directorul companiei proprietare a aeronavei, intervievat de televiziunea americană.

Potrivit directorului companiei Ethiopian Airlines, Tewolde GebreMariam, piloţii au transmis într-un ultim mesaj controlorilor de trafic că „avem probleme de control al zborului”.

Richard Quest, moderatorul emisiunii în care a fost intervievat oficialul, a susţinut că mesajul arată avionul nu răspundea comenzilor piloţilor şi că ei pierdeau astfel controlul asupra aeronavei.

Potrivit CNN, directorul Ethiopian Airlines a spus că, mai degrabă, cutiile negre ale avionului vor fi trimise peste hotare, decât să fie analizate în Etiopia, care nu are tehnologia necesară. El nu a precizat însă unde vor fi trimise.

GebreMariam a mai spus că piloţii etiopieni de pe aeronavele Boeing 737 Max-8 erau la curent cu regulile de zbor şi că, după catastrofa aviatică din Indonezia, de anul trecut, cu un avion similar, au făcut antrenamente suplimentare.

157 de oameni au murit în tragedia aviatică din Etiopia, produsă duminică, la câteva minute după decolarea unui avion de la Addis Abeba, către Nairobi.