Turişti din Straja, blocaţi aproape o oră în telescaune. Unii au sărit de la trei metri înălţime

Momente de panică pentru mai mulţi turişti din staţiunea Straja. Aproape o oră au rămas blocaţi în telescaune. Pentru că ajutorul pe care l-au chemat prin telefon nu mai venea, iar instalaţia era zguduită de vântul puternic, mai mulţi turişti au sărit în gol, de la trei metri înălţime. Din fericire, zăpada le-a atenuat căderea şi nu au fost răniţi.

Defecţiunea a apărut în jurul prânzului. Un telescaun cu patru locuri, dat în funcţiune de mai puţin de o săptămână, s-a oprit deasupra pârtiei. La fel şi cele din spatele lui.
Blocaţi deasupra pârtiei, turiştii au aşteptat mai bine de 40 de minute un ajutor. 

Ovidiu Bodean, şef Salvamont Hunedoara: Scaunul numărul patru a fost oprit din cauza unor senzori. Nu ştim, din cauza vântului, din cauza umidităţii excesive. S-a oprit cu câţiva turişti pe toată linia. În momentul în care s-au oprit, echipele de la Salvamont au plecat înspre telescaun.

Îngheţaţi şi speriaţi de vântul care făcea ca instalaţia să se clatine, unii tuişti au decis să sară. 
Zăpada le-a atenuat căderea de trei metri.

Ceilalţi au aşteptat repornirea instalaţiei, o operaţiune destul de anevoioasă.

Alin Părău, administrator de pârtie în Straja: A durat undeva între 20 şi 30 de minute deoarece viteza de mers înapoi pentru garare este de 0,5 metri pe secundă, mult mai mică decât viteza de croazieră care e de patru metri pe secundă, deci de opt ori mai puţin.

Cel mai grav incident din Straja a avut loc cu 10 ani în urmă, când peste 70 de turişti au rămas blocaţi în telescaune. Un cablu a sărit atunci de pe două role, iar oamenii au fost recuperaţi cu ajutorul jandarmilor. Cu patru ani în urmă, tot un cablu sărit a lăsat şapte tineri blocaţi în telescaune, deasupra oraşului Săcele. Tinerii au stat câteva ore la temperaturi de minus 25 de grade, până când au fost recuperaţi de salvamontişti.