Tatăl lui Andrei, revoltat după tragedia din Bistriţa. Declaratii uluitoare

Marţi seară, la pasarela de lângă ISU Bistriţa Năsăud, s-a produs o tragedie. Andrei Pintican, un tânăr inginer de doar 27 de ani, a murit pe loc după ce a intrat cu viteză în stâlpul de susținere al pasarelei. 

S-a speculat inclusiv varianta sinuciderii, presa locală vorbind despre faptul că tragedia s-ar fi produs la doar câteva ore după pronunțarea divorțului de soție.

Tatăl lui Andrei Pintican spune, însă, că fiul lui nu s-a sinucis, că „s-au scris o grămadă de minciuni” şi că „nu a fost niciun accident de divorţ”.

„Vreau să ne îngropăm copilul în linişte, creştineşte. Pentru noi este un şoc foarte mare. S-au scris o grămadă de minciuni, iar acest lucru nu îmi place pentru că este vorba despre copilul meu. Nu a fost niciun accident de divorţ. Cineva a scos o vorbă urâtă şi, automat, vorba a luat alte turnuri. Dacă a fost sau nu o defecţiune la maşină se va depista, pentru că ancheta privind circumstanţele în care s-a produs accidentul nu s-a încheiat.

Am fost chemat la Poliţie ca părinte. Mi s-au dat o parte din lucrurile lui şi am discutat cu poliţiştii. Va fi înmormântat creştineşte fiindcă este vorba despre un accident, şi nu despre altceva. S-a spus şi că ar fi divorţat în acea zi, ceea ce nu este adevărat. Nu a fost nicio acţiune de divorţ. Sunt vorbe aruncate de oameni rău intenţionaţi.

Ei erau căsătoriţi. Au avut probleme, ca orice cuplu, dar nu în halul în care se vorbeşte. De ce trebuie să denigreze un om cu asemenea vorbe? Soţia lui a fost toată ziua alături de noi, a stat lângă sicriu şi noi o tratăm cu respect pentru că este nora noastră”, a declarat pentru timponline.ro Ioan Pintican, tatăl lui Andrei.

Astăzi, la ora 11.00, un preot va sfinţi o cruce care va fi ridicată la locul accidentului, iar la ora 17.00 va începe slujba la capela din Cimitirul Municipal. 

Potrivit familiei Pintican, slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, începând cu ora 10.30. 

Andrei, condus de prieteni la capelă

Imagini cutremurătoare, ieri, pe străzile din Bistriţa. Zeci de BMW-uri cu avariile pornite au străbătut orașul, prietenii şi familia conducându-l pe Andrei de la morgă la capelă. 

Trupul lui Andrei a fost, până ieri-dimineață, la morga Spitalului Județean pentru efectuarea necropsiei. Ieri, acesta a fost preluat și depus la capela de pe strada Tărpiului.

Prietenii bistrițeanului au dorit să îi fie alături și în aceste momente. Așa că au însoțit mașina mortuară, de la spital, la capelă. În drum, prietenii au oprit preț de câteva secunde la pasarelă, unde a avut loc tragicul accident.