Locul 4 obținut de echipa României la Mondialele de sanie de la Vatra Dornei

0
158

Locul 4 obținut de România în întrecerea pe echipe, vineri, la Campionatele Mondiale de sanie pe pârtie naturală de la Vatra Dornei, este un ”rezultat istoric”, a estimat Federația Română de Bob Sanie într-un comunicat remis AGERPRES.

După cum s-a anunțat, echipa României, formată din Anișoara Hutopilă, Adrian Filimon și dublul Bogdan Moroșan/Ciprian Codruț Tăslăoanu, a fost cronometrată în 4 min 20 sec 36/100.

Pe primul loc s-a clasat Austria (Tina Unterberger, Thomas Kammerlander, Rupert Brueggler/Tobias Angerer), în 4 min 02 sec 44/100, argintul a revenit Italiei (Greta Pinggera, Alex Gruber, Patrick Pigneter/Florian Clara), în 4 min 03 sec 85/100, iar bronzul a fost câștigat de Rusia (Svetlana Zaravina, Iuri Talih, Aleksei Martianov/Ivan Rodin), în 4 min 04 sec 06/100.

 

La întrecere au participat nouă echipe.

Adrian Filimon, component al echipei naționale de sanie pe piste naturale, consideră că acest rezultat aduce „un plus de optimism pentru viitor”.

„Ținând cont că vorbim despre un Campionat Mondial, vorbim de cea mai bună clasare a României în această disciplină. Nu putem decât să fim foarte fericiți. Noi de la început am visat la locul 4, conștienți fiind că nu ne putem apropia de cei mai buni, iar concurența a fost foarte mare. Am bătut Germania și este o performanță care ne dă un plus de optimism pentru viitor”, a precizat Adrian Filimon.

Proba pe echipe a fost una spectaculoasă. Din fiecare națiune au luat startul, pe rând, o fată, un băiat și un echipaj de dublu, iar la finalul coborârilor timpul celor trei s-a cumulat. Competiția a fost urmărită de zeci de spectatori, iar echipa României a fost felicitată de către conducerea Federației Internaționale de Sanie pentru rezultatul remarcabil obținut.

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ