Halterofila Alina Popovici a fost suspendată patru ani pentru dopaj cu Stanozolol

0
126

Halterofila Alina Popovici a fost suspendată de Federaţia Internaţională de Haltere până în vara anului 2020, după ce a fost depistată pozitiv cu Stanozolol, un puternic agent anabolic, folosit pentru arderea grăsimilor, potrivit Federaţiei Internaţionale de Haltere (IWF).

Sportiva în vârstă de 16 ani, legitimată la Clubul Sportiv Botoşani, a fost testată pozitiv în data de 11 august, în afara competiţiei. Suspendarea va expira la 11 august 2020. Alina Popovici a câştigat în această vară titlul naţional la categoria 48 de kilograme.

Stanozolol este substanţa activă din Winstrol, unul dintre cei mai cunoscuţi steroizi de pe planetă. Acest produs favorizează îmbunatatirea performanţelor fizice, fără creşterea masei musculare, fiind folosit cu precădere în ciclurile de definire corporală de către culturişti şi modele de fitness. Totodată, este unul dintre cei mai utilizaţi steroizi în medicină, pentru tratarea anemiei, osteoporozei, arsurilor, deficienţei de creştere şi în unele forme de cancer la sân.

În 1988, sprinterul Ben Johnson a fost depistat cu Stanozolol (substanţă activă din Winstrol) în sange, după ce câştigase medalia de aur la Jocurile Olimpice şi îşi învinsese marele adversar, Carl Lewis Pana. Este unul dintre cele mai cunoscute cazuri de dopaj din istorie.

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ