Sancțiuni la Centrul de Boli Psihice Măciuca, unde pacienții ar fi fost legați. Directorul a fost demis

0
65

Sancțiuni la Centrul de Boli Psihice Măciuca, unde pacienții ar fi fost legați. Directorul instituției a fost demis, în timp ce medicul generalist, angajat în centru, a fost, la rândul său, sancționat. Totodată, un dosar penal pentru abuz în serviciu a fost deschis de procurorii Parchetului Vâlcea.

 

Nu mai puțin de 65 de pacienţi, inclusiv copii, sunt internaţi la Centrul de Boli Psihice Măciuca, informează Digi24.ro. În mai multe fotografii publicate pe site-ul tolo.ro, apar mai mulți pacienți legați de paturi, cu răni pe picioare sau pe față. Infirmierele se plâng că trebuie să îngrijească mulți bolnavi, dar susțin că nu au legat pe nimeni de pat.

Consiliul Județean a aplicat deja sancțiuni, după ce mai multe fotografii cu pacienți legați cu chingi au apărut în spațiul public. Investigațiile autorităților locale urmează să lămurească și acuzațiile potrivit cărora îngrijitorii ar fi fost puși să lucreze în gospodăria directorului, iar în tot acest timp pacienții erau prinși cu chingi.

Întrebat despre acuzații, directorul Sergiu Smărăndoiu neagă totul. Managerul s-a apărat susținând că există o cerere prin care cei de la centru pot fi luați într-o familie maximum 24 de ore.

Fotografiile revoltătoare cu pacienții supuși la tratamente inumane au fost făcute în urmă cu 10 luni. După ce conducerea Consiliului Județean Vâlcea a făcut o vizită în centru, paturile de fier, pe care dormeau bolnavii, au fost înlocuite.

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ