Proteste în București. Peste 10.000 de persoane, LANȚ în jurul Palatul Parlamentului

0
169

18.00: Protestatarii din Capitală încep să se adune, sâmbătă seară, în jurul orei 18,00, la Palatul Parlamentului, unde urmează să formeze un lanţ uman în jurul clădirii.

17.00: Coloana de manifestanţi formată în Bucureşti de la Piaţa Victoriei se îndreaptă, sâmbătă după-amiază, către Piaţa Universităţii. Oamenii sunt flancaţi de jandarmi. Se scandează lozinci antiguvernamentale şi anti-PSD. „Democraţie, integritate, nu imunitate”, scrie pe un banner pe care îl poartă cei aflaţi în faţă.

eMAG  are o Campanie pentru notebooks cu windows 10 intre  1-7 februarie 2017

Potrivit unor surse oficiale, la marş participă peste 10.000 de oameni.

Manifestanţii merg către Palatul Parlamentului, unde ar urma să realizeze un lanţ uman în jurul clădirii.

16.30: Coloana de manifestanţi din Piaţa Victoriei s-a pus în mişcare, după ora 16,00, pe bulevardul Lascăr Catargiu. Mitingul a început la ora 11,00, când în piaţă au venit în special persoane însoţite de copii.

 

La un moment dat, erau acolo câteva mii de persoane. Manifestaţia a decurs în mod paşnic, zona fiind supravegheată de forţele de ordine.

Apelul în vederea participării la acţiunea de protest a fost lansat pe pagina de Facebook „Corupţia ucide”, unde se preciza că de la ora 16,00, protestatarii ar urma să pornească în marş către Parlament, realizând ulterior un lanţ uman în jurul clădirii.

14:00: Bulevardele Kiseleff şi Aviatorilor, de la statuie până în Piaţa Victoriei, au fost închise sâmbătă, după ce aproximativ 5.000 de părinţi şi copii au venit în faţa Guvernului, potrivit Biroului de presă al Brigăzii Rutiere.

Sursa citată a menţionat că, pentru fluidizarea traficului, se mai dă drumul circulaţiei, ocazional, până pe str. Arh. Ion Mincu.

Mitingul a început la ora 11,00 şi în piaţă au venit în special persoane însoţite de copii, care nu au avut cum să participe la protestele din timpul săptămânii.

Acehost foloseste codul „tryitforabuck” pentru a primi hosting la doar 1$ pentru 3 luni de gazduire

11:00: Platoul din faţa Palatului Victoria este aproape plin de părinţi şi copii veniţi să demonstreze, sâmbătă, împotriva modificării Codurilor penale prin ordonanţă de urgenţă.

Atât părinţii, cât şi copiii poartă pancarte pe care se pot citi mesaje precum „Pluşurile stau în casă, dar azi chiar şi lor le pasă. Retrageţi ordonanţa!”, „Vrem abrogare, nu altă întrebare”, „Vrem un viitor mai bun”, „Rezist. Altă întrebare”, „Rezistăm pentru copiii noştri”, „Eu la şcoală, voi la puşcărie”.

La manifestare sunt prezenţi jandarmi care asigură zona în care se demonstrează paşnic.

Jandarmii au lansat un avertisment pentru părinții care au venit cu copii în Piață, să nu îi lase să atingă gardurile de protecție, pentru că acestea sunt acoperite cu spray-ul iritant folosit în noaptea când protestul a degenerat în violențe.

Sâmbătă dimineaţă, începând cu ora 11.00, părinţii sunt aşteptaţi cu copiii în Piaţa Victoriei, pentru un „marş al copiilor”, cu pancarte, baloane, steaguri şi bomboane. „Sâmbătă dimineaţă ne trezim cu cei mici şi facem educaţie pentru democraţie”, este apelul la manifestaţie.

„Ei au venit cu huliganii, noi venim cu copiii. Sâmbătă, aşa cum ne-aţi propus, hai să luăm copiii de mână, în braţe, în cărucioare, pe umeri şi să facem cel mai paşnic şi colorat protest!”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

De la ora 13.00, oamenii sunt chemaţi la protest în Piaţa Victoriei, de unde la ora 16.00 ar urma să pornească în marş spre Parlament, pentru a face un lanţ uman în jurul clădirii, spune News.ro

sursa: www.antena3.ro

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ