PROTEST în Piaţa Victoriei pentru susţinerea DNA şi depolitizarea CCR

0
2092

Duminică se anunţă un nou PROTEST în Piaţa Victoriei. Românii se vor aduna din nou în faţa Guvernului, în jurul orei 15.00, iar protestul va avea ca temă susținerea Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Potrivit anunțului făcut pe pagina de Facebook a evenimentului, manifestanții vor ieși în stradă şi pentru a cere depolitizarea CCR.

CCR a admis luni seară sesizarea președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, privind existența unui conflict între puterile statului, apărut în urma declanșării de către procurorii DNA a unei anchete privind modul în care a fost elaborată ordonanța  de urgență 13. CCR a stabilit că investigația DNA şi-a depăşit în acest sens atribuţiile şi a perturbat activitatea Guvernului.

„Dacă DNA nu ar fi cercetat maniera în care OUG 13 a fost adoptată, nu am fi aflat astăzi că ministerul pentru Relația cu Parlamentul oferise în primă fază un aviz negativ proiectului de modificare a codurilor penale, motiv pentru care ședința a fost amânată până la ora 21.00, pentru a fi redactat un nou aviz, de această dată pozitiv. Azi am aflat că DNA a trecut peste limite în anchetarea acestui dosar.

Dar dacă nu era de competența acestei instituții, cine ar trebui să scoată la iveală aceste nereguli și de ce nu a făcut-o? Care sunt acuzele constatate de DNA : Disjungerea și declinarea la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, spre competentă soluționare, sub aspectul săvârșirii următoarelor infracțiuni:

– Favorizare a făptuitorului – Prezentare cu rea-credință, de date inexacte, Parlamentului sau Președintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului (prevăzută și sancționată de Legea 115/1999 – a răspunderii ministeriale) – Sustragerea sau distrugerea de înscrisuri (art. 259 al.1 și 2 C.p) – Sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri (art. 275 C.p) – Fals intelectual”, se arată în postarea care anunță evenimentul de duminică.

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook  si grupului facebook .

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ