Mama care şi-a tratat copilul de patru luni cu leacuri băbeşti găsite pe internet. Bebeluşul a murit, în ciuda eforturilor disperate ale medicilor

0
78

Un copil de numai patru luni din satul Dracşani, judeţul Botoşani, a murit joi, 12 ianuarie, în urma unei afecţiuni aparent banale. Mama acestuia, de 21 de ani, l-a tratat cu leacuri băbeşti pentru răceală găsite pe internet.

Bebeluş ars cu sare încinsă

Joi, Andreea Hoştină din localitatea Dracşani a sunat la 112, anunţând că bebeluşul ei de numai patru luni se simte foarte rău. Ajunşi la faţa locului, medicii de pe ambulanţă au găsit copilul în stop cardio-respirator.    După 45 de minute de manevre de resuscitare, copilul a fost declarat decedat.

În urma verificărilor făcute de medici s-a constatat că în zona pieptului copilul avea inclusiv o arsură de gradul 2, veche de aproximativ 3 zile. Explicaţiile mamei au fost însă de-a dreptul halucinante. Aceasta a precizat că a încercat să-şi trateze copilul de răceală cu sare încălzită aplicată direct pe pieptul copilului.

Leacuri băbeşti de pe internet

Practic, tânăra spune că a văzut pe internet acest remediu, recomandant ca fiind eficient şi din ”moşi-strămoşi”. ”O dată i-am pus sare. Na, leacuri. Am citit pe net. Probabil era el mai sensibil”, a precizat mama. Pentru a-i trata arsura, femeia a pus şi apă oxigenată sau albastru de metil, remedii învăţate tot de pe internet.

Femeia spune că nu şi-a dus copilul la doctor fiindcă nu părea aşa de grav. Cazul este anchetat de poliţişti, trupul micuţului fiind dus la Institutul de Medicină Legală.

sursa: http://adevarul.ro/

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ