Incendiu puternic la clubul Bamboo din Capitală. 38 de persoane rănite. Clubul nu avea autorizație de funcționare

0
72

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă dimineață, la clubul Bamboo din Capitală. Zeci de persoane au ajuns la spital cu intoxicaţii cu fum, hipotermie sau fracturi. Pompierii au activat Planul roșu de interveție. S-a deschis dosar penal în acest caz. Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că situația în zona incendiului din Clubul Bamboo este  „sub control”.

 

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, s-a activat o linie telefonică – 021 206.40.50, unde rudele celor care s-au aflat în clubul Bamboo pot suna pentru a obține informații despre persoanele transportate la spital. De asemenea, oricine deține informații relevante despre alte posibile victime sau legate de izbucnirea incendiului pot suna la numărul respectiv de telefon.

38 de oameni au ajuns la spital. 21 dintre victime au fost transportate de SMURD şi SABIF, iar 17 au mers cu mijloace proprii.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru distrugere în dosarul privind incendiul de la clubul Bamboo.

Dosarul depus de reprezentanţii Clubului Bamboo pentru a obţine autorizaţia de funcţionare, în acest an, era incomplet. Lipsea autorizaţia de construire recepţionată, a precizat viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu.

Avocatul Clubului Bamboo, Dumitru Bădrăgan, susţine însă că nu sunt suspiciuni în privinţa lipsei vreunui document. El afirmă că societatea deţinea toate documentele necesare funcţionării şi autorizării.

„S-a creat panică, toată lumea fugea”. Câțiva tineri care erau în clubul Bamboo din București când a izbucnit incendiul au povestit reporterilor TVR prin ce au trecut.

ACTUALIZARE 10: 12 Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU, la Ediţie Specială, pe TVR1: În ultimii ani, au fost aplicate amenzi la clubul Bamboo pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu şi instalaţie electrică necorespunzătoare sau nedeblocarea căilor de evacuare.

Avem câteva ipoteze de lucru, avem declaraţii ale martorilor, după-amiază posibil vom anunţa care au fost cauzele izbucnirii incendiului. Se ating ultimele focare din exteriorul clădirii.

ACTUALIZARE 10: 10 Reporterul Luiza Gireadă: la Spitalul Floreasca mai sunt 6 persoane internate care au avut de suferit în urma incendiului din Bamboo. Vor rămâne cel puţin 24 de ore sub supravegherea medicilor.

ACTUALIZARE 10:06 Reporterul Alex Costache: Mai sunt 12 internaţi în spitalele din Capitală, în urma incendiului din clubul Bamboo. Cercetările continuă la faţa locului.

sursa: http://stiri.tvr.ro/

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ