Familia Regală, colindată de preferaţii Regelui Mihai I

0
106

Câteva sute de persoane au colindat, sâmbătă, Familia Regală a României la Castelul de la Săvârşin, din judeţul Arad, în fruntea colindătorilor aflându-se dubaşii din localitate, cei mai vestiţi colindători din judeţ şi preferaţii Regelui Mihai.

Colindătorii au fost întâmpinaţi în piaţa satului de către Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu, împreună cu Alteţa Sa Regală Principesa Maria, în vreme ce localnicii mai în vârstă păstrează cu mare bucurie amintiri cu Regele Mihai I, inclusiv din perioada în care acesta era tânăr.

„Este o mare onoare pentru comunitatea de la Săvârşin că de 15 ani Familia Regală alege să petreacă sărbătorile Crăciunului la Săvârşin, de aceea după cum vedeţi curtea este plină de oameni, au venit de pe toată Valea Mureşului şi nu numai, unii chiar de la distanţe mult mai mari, ca să fie alături de Familia Regală, să transmită sărbători fericite, să transmită gândurile bune, atât celor prezenţi, cât şi Majestăţii Sale Regale care din păcate în ultimii ani nu a mai putut participa din motive de sănătate, dar ştim că este cu sufletul alături de noi”, a declarat primarul comunei Săvârşin, Ioan Vodicean.

Dubaşii s-a pregătit special pentru acest moment. „Cu o lună înainte de Crăciun, când se intră în post, toţi dubaşii se strâng împreună cu şeful, cu căperul, cum se zice, şi începem a repeta toate colinzile, bătăile pe dube, jocurile care se fac şi toate tradiţiile acestea păstrate din străbuni.

Este un simbol pentru noi ca an de an să colindăm Familia Regală, este o onoare în acelaşi timp şi nu găsesc cuvinte să vă explic cu exactitate… de aici se pleacă. Primim binecuvântarea părintelui, colindăm Familia Regală, după care continuăm colindul prin localitate”, a declarat Laurenţiu, unul dintre dubaşi.

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ