De ce nu am fost de acord cu protestele.

0
235

„Februarie, luna în care România a crezut că reînvie. O Românie care s-a trezit. Nu, ea nu s-a trezit. Încă se află sub anestezie, pentru încă o generație.
Ok, am văzut in aceste zile un spectacol media, la nivel național, frumos colorat, animat cu copilași și cățeluși, exact ce trebuie pentru un rating mare. Un spectacol frumos, nu am ce spune. dar, noi avem nevoie de spectacol…sau DE CEVA SERIOS, gândit serios? S-au spus multe, s-au vehiculat multe, acuzații multe. De la scindarea României, la servicii interne și externe. Și multe fabulații.
Fiind cu doi prieteni astăzi, am discutat, evident, și despre aceste proteste. Ce au realizat ele în România. Nimic! În afara acelei ordonanța 13, nimic altceva. Un protest fără valori autentice în spate, E SORTIT EȘECULUI. Rezolva efectul, dar nu cauza, oameni buni. În loc să scoți măseaua, tratezi durerea an de an, până rămâi fără dinți în gură. Asta am făcut noi azi, exact ca în faza Colectiv. Nu am învățat absolut nimic, pentru ca a lipsit liderul autentic, moral și etic! Discuția se pune în mod profund: ce poate schimba o paradigmă în Romania.

Acehost foloseste codul „tryitforabuck” pentru a primi hosting la doar 1$ pentru 3 luni de gazduire:

 

Simplu, iar acest lucru îl afirm cu tărie: mentalitatea oamenilor. Acel prieten îmi spune: am fost întrebat de către un directoraș, dacă am fost la demonstrații. Am spus că nu. Mirat, directorașul întreabă cum e posibil. Amicul întreabă directorașul: D-v ați fost la proteste? Evident! răspunde el. Cum să lăsăm hoții să ne conducă țara? Trebuie să luăm atitudine. Până aici, nimic de reproșat. Ok, acum să facem analiza acestui directoraș. Analiză, evident, subiectivă, după comportamentul omului la locul de muncă și relația interumană cu ceilalți colegi de muncă.
1. E incompetent, fiind doar un individ care face plecăciuni în fața patronului. În limbaj intern, un pupincurist. 2. Omoară din fașă orice inițiativă: frica pierderii scaunului. 3. Limbajul folosit. 4. Complex de superioritate.
Subiectiv, am analizat schema psihologico-comportamentală a directorașului, așa cum e ea percepută de cei din jur.
Să analizăm acum pe cei din jurul directorașului. 80% din ei, îl urăsc. Dar, așa cum se întâmplă mai mereu, fiecare din ei își înghite disprețul. Intrăm în domeniul falsității: nimeni nu are curajul să-i spună nimic, preferând să fie servil în fața lui, fără demnitate și coloană vertebrală. Dublă personalitate: prin spate îl urăști, prin față-l servești.
Patroni, șefi, corporatiști care subjugă oameni, sau persoane fără coloană vertebrală…au venit și au strigat: Vrem schimbare! Jos hoții!. Intreb :nu este un paradox? Cum ar veni, hoții urlă prindeți hoții!
Până nu există o schimbare de gândire în România, problemele nu se vor rezolva. Tocmai acest aspect mass media, în mod ostentativ, nu l-a băgat în seamă. Nu am văzut la Digi tv, de exemplu, o analiză profundă a realității românești. Doar clișee: românia s-a trezit, nu mai vrea hoți la guvernare, luptă anticorupție, DNA. Jos guvernul! E incredibil pentru mine, cât de simplist gândesc oamenii. E incredibil! Cine să vină în loc? 75% din politică e penală, iar restul de 25% depind de cei 75%. Este un cerc vicios. Nimeni nu observă cauza, ceea ce din nou mi se pare incredibil.

Cauza este lipsa educației, începând de la învățământ și până la nivelul familiar. Educația este precară, chiar și la mulți din acei oameni veniți piață. De ce? În primul rând, în familie copilului i se dă o conștiință: să nu furi, să nu fii un nesimțit, să nu înjuri ca un birjar, să ai coloană vertebrală, integralitate și credință în Dumnezeu. Ce vedem în schimb: peste 50% din tineri din România, sunt analfabeți funcționali, adică nu prea pricep ce le spui. Nu analizează. Nu fac o introspecție. Nu merg la cauzalitatea problemei. Nu au întrebări, în general. De ce spun asta: cum să afirmi că nu mai vrei hoți la putere? Da, la o primă vedere, sună ok!

Dar , observată problema în profunzimea ei, este o aberație cât clădirea Platului Victoria: acei oameni, numiți  si ”politicieni hoți”, nu au căzut din cer, pentru numele lui Dumnezeu! Toți, dar toți!, oameni buni, știu că sună percutant, AU FOST ALEȘI de către alegători! De către oameni. De către cei care stau în piață Cine a fost sau nu la alegeri, e subiectiv, pentru că oricum votul e secret și nimeni nu știe care cu cine a votat. Dar ei au fost votați: Dragnea, Tăriceanu, Nicușor Dan, Băsescu, Iohannis etc… Pentru Dumnezeu, Iohannis a căstigat în fața lui Ponta, amândoi știuți ca fiind PENALI : unul cu șase case, altul cu plagiatul și alte mânării.

Nimeni nu s-a sesizat! Voi vă dați seama de ruptura de logică din ecuație? Locale: penali cu dosare, cu mânării pe față, AU FOST ALEȘI!!!! Din nou și din nou! Revin la educație: până nu învățam să nu mai aruncăm chiștoacele pe jos, paharele de cafea și pet-urile, nu avem nicio șansă se redresare. Am văzut mame care fug cu copilașii pe trecerile de pietoni, când el e pe roșu. Psihologic, acelui copil, i-ai inoculat ideea că este în regulă să încalce legea. Nimeni nu-și dă seama că prin gesturi aparent mărunte, cum ar fi trecerea pe roșu, este o încălcare de lege, care poate aduce moartea. Inconștiența multor părinți și relaxarea lor decizională, fac ca viitori copii să fie la fel de relaxați în gândire.

Cum lideri autentici nu mai avem, suntem obligați să ne conducem singuri, să nu dăm cu noi de gard. Uitându-ne la statistica INS-ului, te apucă groaza. Suntem cu un picior în groapă datorită aceste relaxări în gândire. Acestui ”DE CE” atât de important. Să ne întrebăm care e cauza, sa punem întrebări. De ce societatea arată așa? Pentru că învățământul e de turmă, pune pe toți în aceiași oală, fie că sunt capabili, fie că nu. Toți trebuie să fie matematicieni, biologi și tot ce cuprinde trunchiul de învățământ!
Ca această țară să progreseze, trebuie legi clare, să fie cerute clar și răspicat! O lege care ar putea rezolva în câțiva ani o mare parte din boala politică, ar fi scoaterea celui cu condamnare din viața publică, începând de la secretară, doctor, CFR-ist și până la președintele României. Ai cazier? Sorry, toată viața nu mai ai ce căuta în funcții publice, în aparatul de stat, în general. Aceasta ar curăța o mare parte din spectrul politic și social, pentru că stii că dacă ai călcat strâmb, nu vei mai avea acces niciodată la funcție publică.

Nu cred că un procuror, după ani de studiu își va risca total cariera publică. Se va gândi de două ori. Ca o completare normala a primei prime acțiuni, ar fi imunitatea eliminată. Atât e nevoie în aparatul administrativ. Astea trebuie cerute , iar acestea pot salva Romania.
Apoi, către oameni, amenzi drastice: ai trecut cu kinderul pe roșu, trei salarii amendă. Un salariu e 1450 de lei, înmulțit cu trei nu face decât 4350 de lei. Vă asigur, dragii mei, că acea mămică în viața ei nu va mai trece aiurea. Ai aruncat un chiștoc pe jos, 4350 de lei: va asigur, dragii mei, ca cel care a aruncat pe jos, în viața lui nu va mai arunca.

Sunt mii de camere de supraveghere agățate pe stâlpi, deci se poate observa ușor cine încalcă legea. In cinci ani de amenzi drastice, oamenii vor conștientiza că nu e bine ceea ce fac și vor transmite si plozilor: mamă, nu arunca pe jos, ca vom lua 1000 de euro amendă, și ne-am ars. O reformare totala a statului, de la simplu individ, la cel de sus. Restul e sporovăială goală.
Deci, de ce nu am fost de acord cu protestele? Pentru că nu au atins fondul, din nou, totul rămânând la mâna hazardului.”

sursa: http://ciorneiiulian.blogspot.ro

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ