COMANDAMENT DE IARNĂ la Primăria Capitalei. In România urmează cinci zile de ger năprasnic

0
107

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat, în această dimineaţă, de la ora 10:30, comandamentul de iarnă, după ce meteorologii au anunţat că în România urmează cinci zile de ger năprasnic.

Primarul general, Gabriela Firea, le-a cerut operatorilor de salubritate să îşi ia foarte în serios responsabilitatea de a îndepărta zăpada şi de pe trotuare, în condiţiile în care urmează mai multe zile geroase, care vor duce la apariţia gheţuşului.

 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare valabilă de joi dimineață până marțea viitoare, la ora 10:00. În acest interval, vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor, dar mai ales în est şi sud, unde temperaturile maxime se vor menţine preponderent negative.

Nopţile vor fi geroase, la începutul intervalului (în noaptea de joi spre vineri, 09/10 februarie) mai ales în Moldova şi în depresiunile intramontane, apoi, local şi în Muntenia, Oltenia, Transilvania şi izolat în celelalte regiuni.

Temperaturile minime se vor situa, în general, între -17 şi -10 grade, mai scãzute sub -22 de grade, îndeosebi în depresiunile din estul Transilvaniei şi jumãtatea de nord a Moldovei.

Joi, vor mai fi ninsori slabe cantitativ în Moldova, Muntenia şi Oltenia, precum şi în zonele de munte, iar vântul va avea unele intensificãri în regiunile sudice, spulberând trecãtor zãpada.

Pe arii restrânse în sud-est vor mai fi depuneri de polei.

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook  si grupului facebook .

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ