Cel mai mare protest din ultimii 25 de ani – Circa 150.000 de oameni au iesit miercuri in Piata Victoriei: „Abrogati si-apoi plecati!”

1
312

In jur de 150.000 de oameni au iesit pe parcurul zilei de miercuri sa protesteze in Piata Victoriei, cerand demisia Guvernului, dupa adoptarea, in noaptea de marti spre miercuri, a Ordonantei de Urgenta privind modificarea codurilor penale.

In punctul de varf al manifestatiei, in piata s-au aflat peste 125.000 de persoane. Pe tot parcursul zilei, protestatari au venit si au plecat din piata, existand un flux continuu.

Protestul, pasnic de-a lungul zilei si pana seara tarziu, a degenerat in violente dupa ce un grup distinct a inceput sa lanseze petarde si fumigene in directia jandarmilor, in timp ce manifestantii incercau sa se delimiteze de ei, scandand „Nu suntem cu voi”, „Fara violenta” si „Nu asa”. 

Jandarmeria le-a raspuns ultrasilor cu gaze lacrimogene. Dupa incidentele violente, Piata Victoriei a inceput sa se goleasca treptat.

eMAG – Samsung Blue Week – 31 ianuarie – 6 februarie

Protestul de miercuri, inceput inca de dimineata, vine dupa protestul masiv, spontan, din noaptea trecuta, cand in piata au venit 15.000 de oameni. Sunt asteptate noi proteste in zilele urmatoare.

00:21 Secretarul de stat Raed Arafat anunta ca 5 persoane au fost internate: doi jandarmi si trei civili internati, dar niciunul dintre ei nu este in stare grava. Este vorba de „probleme minore care se vor rezolva”, a explicat Arafat, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

00:14 Jandarmii au inceput asaltul impotriva grupurilor de ultrasi pe Calea Victoriei, Buzesti si Ion Mihalache / Toata piata e plina de gaze lacrimogene

 

23:57 Un grup de ultrasi a inceput sa se infiltreze printre protestatarii in zona Lascar Catargiu / Calea Victoriei

23:54 In Piata Victoria s-a restabilit linistea, protestul continua dar mai sunt putini oameni, circa 2.000 / Acestia scandeaza „Dragnea, la DNA”, „Jandarmii sunt cu noi” si „Fara violenta”.
23:21 Un stand publicitar a fost incendiat pe Calea Victoriei

 

23:20 5-6 ultrasi se ascund printre masinile din parcarea din Piata Victoriei, jandarmii dau cu gaze lacrimogene in zona / In piata au ramas circa 2.000 de oameni

23:18 Jandarmii au dat cu gaze lacrimogene in zona Antipa, multimea se retrage pe bulevardele Mihalache si Aviatorilor

23:13 Centrul pietei este in continuare ocupat de manifestanti pasnici / Jandarmii s-au deplasat dupa ultrasi spre agentia Tarom de pe Buzesti

23:11 Grupurile de ultrasi s-au dus pe Calea Victoriei si au continua sa arunce de acolo cu petarde in manifestanti / Jandarmii ii urmaresc pe ultrasi pe Calea Victoriei.

sursa: www.hotnews.ro

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook  si grupului facebook .

Comments