500.000 de romani au fost la manifestatii si au cerut demisia guvernului Grindeanu

0
107

Protest istoric in Romania: 250.000 de bucuresteni si alti 250.000 de romani din toate marile orase si din strainatate au iesit duminica seara in strada in cel mai mare miting din ultimii 25 de ani. Abrogarea, duminica dupa-amiaza, a OUG care castra lupta anti-coruptie nu i-a convins pe oameni, care au cerut demisia Guvernului Grindeanu. „Demisia!”, „Hotii!”, „Tradatorii” – s-a strigat din 250.000 de piepturi in fata Guvernului pustiu.

Timisoara, Iasiul, Sibiul, Clujul, Constanta, Ploiestiul, Bacaul, Brasovul, Aradul, Oradea, Craiova – toate au fost luate cu asalt de sutele de mii de oameni care au iesit pe strazi pentru a sasea zi consecutiv.

Acehost foloseste codul „tryitforabuck” pentru a primi hosting la doar 1$ pentru 3 luni de gazduire

Piata Victoriei din Bucuresti a fost neincapatoare pentru cei 250.000 de oameni (pe o pancarta scria „Data viitoare, faceti o piata mai mare”), astfel incat zeci de mii de manifestanti au stat pe bulevardele din jurul pietei. In Bucuresti au venit studenti din Cluj si locuitori din orasele invecinate (Ploiesti, Urziceni, Pitesti) sa participe la ce era anuntat drept cel mai mare protest din ultimii 25 de ani. Si asa a fost.

Mitingul a avut cateva momente memorabile: minutul de tacere mormantala, aprinderea concomitenta a lanternelor de la toate telefoanele din piata, intonarea imnului, proiectiile cu laser pe cladirea guvernului, a BRD si a Comitetului Olimpic. „Ne-am trezit!”, „Demisia!”, „Va vedem!”, mesaje de apropiere fata de tarile occidentale care au criticat guvernul – toate au fost proiectate in Piata Victoriei.

Protestele au fost sfidate de premierul Grindeanu, care a anuntat in direct din platourile televiziunilor – prietene, RTV si Antena 3, ca nu demisioneaza.

 

Sfidare a fost si din partea lui Liviu Dragnea, care a spus la RTV (unde altundeva?) ca nu crede in spontaneitatea protestelor, fiind convins ca au fost organizate de forte oculte (*Pentru cei mai in varsta, asemanarea cu teza lui Ceausescu in decembrie 1989 e evidenta).

Protestatarii au facut iarasi risipa de creativitate si au purtat pancarte cu mesaje la adresa lui Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu, anti-PSD si anti-guvernamentale. Va invitam sa parcurgeti fotogaleria de mai jos pentru a le vedea pe toate.

Din piata nu au lipsit copiii nici duminica seara, veniti cu baloane, cu plusuri sau cu jucarii.

 

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ