Schizofrenia ar putea fi prevenită

0
120

Schizofrenia  este o denumire a unui grup de boli mintale incluse în categoria psihozelor endogene. Caracteristică este apariția unor manifestări psihopatologice majore, cum sunt halucinațiile, deliruri, tulburări formale de gândire, tulburări afective, tulburări de comportament, dezorganizarea personalității.

Schizofrenia este una din cele mai severe afecțiuni psihiatrice, cu repercusiuni grave atât pentru bolnav, cât și pentru aparținători, mai ales că nu se poate prevedea niciodată care va fi evoluția bolii, în pofida tratamentelor moderne care au modificat radical prognoza privind încadrarea socială a bolnavilor.

 

Schizofrenia este o psihoză caracterizată prin deteriorarea proceselor de gândire și de răspunsuri emoționale inadecvate. Tulburarea se manifestă prin halucinații auditive, deliruri paranoide sau bizare sau prin vorbire și gândire dezorganizate și este însoțită de disfuncție socială sau ocupațională semnificativă.

Schizofrenia ar putea fi prevenită, susțin cercetătorii britanici. Acest lucru ar putea fi posibil, prin calmarea sistemului imunitar al creierului, relatează BBC.

Examinările imagistice au arătat o hiperactivitate a sistemului imunitar cerebral atât în cazul persoanelor care suferă de schizofrenie, cât şi în cazul celor predispuşi la această afecţiune.

Oamenii de știință consideră că unele celule ale creierului, numite microglii, declanşează uneori conexiuni cerebrale greşite în activitatea lor de îndepărtare a infecţiilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ