Iata de ce sunt considerate curmalele atat de sanatoase

0
119

Fie că este proaspăt, fie că este uscat, acest fruct este considerat cel mai sănătos aliment din lume, pentru că abundă în nutrienţi naturali, care energizează organismul, scad colesterolul, îmbunătăţesc vederea şi te feresc de boli grave.

Este vorba despre curmale, acel desert dulce şi cremos. Iată care sunt beneficiile curmalelor:

 

Îmbunătăţesc vederea

Societatea Americană a Cancerului recomandă consumul zilnic de 20 – 35 grame de fibre solubile, preferabil preluate din curmale. Doar un astfel de fruct, consumat zilnic, îţi menţine acurateţea vizuală în parametri optimi.

Echilibrează greutatea corporală

Datorită cantităţii mari de nutrienţi, curmalele provoacă o senzaţie de saţietate şi ajută în procesul de pierdere în greutate. Curmalele uscate conţin 290 de calorii la 100 de grame, de aceea dacă vrei să slăbeşti ar trebui să le mănânci în loc de alte dulciuri. Satisfac pofta de dulce şi, consumate cu moderaţie, nu îngraşă.

Tratează anemia

Persoanelor anemice li se recomandă să mănânce cât mai multe curmale, deoarece sunt bogate în fier. 100 de grame de curmale conțin 0,85 mg de fier, adică 10% din doza zilnică recomandată.

Îmbunătățesc activitatea inimii

Curmalele sunt recomandate și persoanelor care suferă de boli cardiace. O porție standard de 5-6 curmale conțin aproximativ 80 miligrame de magneziu, un mineral esențial care ajută la extinderea vaselor de sânge.

Energizează organismul

Nu în ultimul rând, curmalele au un efect tonic asupra organismului. Considerate a fi stimulente energetice naturale, ele furnizează zaharuri precum glucoza, sucroza sau fructoza.

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook  si grupului facebook .

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ