YOGA – Capcana iadului

0
120

Prin apropierea de practicile sau credintele orientale, crestinii ortodocsi risca o „sinucidere spirituală” fiindca practica Yoga este intr-o totala contradictie cu intreg Crestinismul.

1. Pentru crestini, Mantuirea este posibila numai prin Iisus Hristos, si nu prin forte proprii cum afirma Yoga, fiindca Iisus Hristos a spus: „Fara Mine nimic nu puteti face” (Ioan 15:5).
2. Cunoasterea autentica inseamna cunoasterea lui Dumnezeu: „Si aceasta este viata vesnica sa te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Iisus Hristos pe care L-ai trimis” (Ioan 17:3), iar nu stapanirea unei tehnici yoga.
3. Pentru crestini asceza este un mijloc pentru eliberarea de patimi, iar nu mijloc de anulare a propriei constiinte si a personalitatii cum propune yoga.
4. Practicile Tantra-Yoga, propun atingerea starii de eliberae prin sexualitate.

Yoghinii au sufletul amortit de tehnici si meditatii: fara rugaciune, fara smerenie, fara cruce, fara pocainta pentru pacatele savarsite, fara Sfintele Taine din Biserica crestin ortodoxa. Este adevarat ca yoghinul care se concentreaza si face anumite respiratii (Pranayama), acumuleaza energie si poate sa stea gol pe un bloc de gheata fara sa sufere. Dar si Sfantul Serafim de Sarov statea pe gheata fara sa sufere. Insa, atentie la diferenta: yoghinul topeste gheata pe care sta gol, iar Sfantul Serafim nu o topea.

Deci, yoghinul foloseste energia draceasca in timp ce Sfantul Serafim de Sarov folosea energia Dumnezeu Duhului Sfant. Amintim si neputrezirea si mirosul placut cu care Dumnezeu cinsteste Moastele Sfintilor Ortodocsi. La yoghini nu exista Moaste Sfinte. Yoghinii folosesc tehnici de captare a energiei, pe cand crestinul se roaga lui Dumnezeu sa-l mantuiasca.

Fragment din cursul de Yoga sustinut de Gregorian Bivolaru: „Sunt Brahman cel vesnic si atotpatrunzator. Nici virtutea, nici pacatul nu ma pot atinge. Sunt existenta – cunoasterea… Sunt ceea ce sunt, sunt nenascut, sunt nemuritor, exist dintotdeauna. Sunt pretutindeni, nu mi-e frica de moarte, nici de critici. Sunt Shiva, plin de cunoastere si beatitudine, Brahman sau Cel vesnic…”

Invatatura gresita a Yoghinilor

1. Yoghinii, spun ca Iisus Hristos nu a fost Dumnezeu, ci un mare initiat. Răspuns: „Eu si Tatal meu una suntem” (Ioan 10:30). „Tatal este in Mine si Eu in Tatal” (Ioan 10:38).
2. Yoghinii, spun ca Iisus Hristos nu a inviat si nu este Mantuitorul lumii. Raspuns: „Eu sunt invierea si Viata; cel ce crede in Mine, chiar daca va muri, va trai” (Matei 28:16). „Caci Fiul omului a venit sa caute si sa mantuiasca pe cel pierdut” (Luca 19:10).
3. Yoghinii, spun ca nu exista Rai si Iad. Raspuns: „Adevar graiec tie, astazi vei fi cu mine in rai” (Luca 23:43). „Iar chinuirea la care sunt supusi necredinciosii si pacatosii se numeste iad” (Luca 16:22).
4. Yoghinii, spun ca nu exista judecata. Raspuns: „Randuit este odata oamenilor sa moara, iar dupa aceea judecata” (Evrei 9:27).

Iubiti credinciosi, in toata Biblie nu se gaseste nici macar odata, cuvantul: YOGA. Mantuitorul si-a inceput predica asa: „Pocaiti-va, caci s-a apropiat Imparatia Cerurilor” (Matei 4:17), si deci nu a zis: „Practicati Yoga, ca s-a apropiat Imparatia Cerurilor”.

Preot Ioan

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ