Papa Benedict al XVI-lea a binecuvântat reţelele de socializare Facebook, Twitter şi YouTube

0
118
VATICAN POPE

Papa Benedict al XVI-lea a binecuvântat reţelele de socializare Facebook, Twitter şi YouTube, cu ocazia Zilei Mondiale a Comunicării. Suveranul pontif a făcut apel la respect în exprimarea online.

De ce oare nu a zis nimic de Instagram care a ajuns la 600 milioane de utilizatori ?

Papa şi-a exprimat părerile despre lumea digitală într-un mesaj special numit „Adevărul, proclamarea şi autenticitatea vieţii în epoca digitală”, potrivit Reuters.

Mai mult decât atât, acesta le-a recomandat internauţilor să fie respectuoşi, responsabili, oneşti şi discreţi. Pentru cei care vor să răspândească mesajul Evangheliei pe internet suveranul pontif a subliniat că scopul lor nu trebuie să fie obţinerea unui număr mare de accesări.

„Trebuie să fim conştienţi că adevărul pe care vrem să îl împărtăşim nu îşi găseşte valoarea în popularitatea sa, ci în atenţie. Diseminarea mesajelor Evangheliei cere o comunicare ce este în acelaşi timp respectuoasă şi sensibilă”, a precizat suveranul pontif în mesajul său.

Cu toate acestea, în mesajul său, papa a reiterat unele din temele sale predilecte din ultimii ani, printre care avantajele şi pericolele epocii digitale.

El a subliniat că reţelele de socializare sunt un mod minunat de a construi relaţii şi comunităţi, dar a avertizat că relaţiile de prietenie de pe internet nu trebuie să le înlocuiască pe cele reale şi oamenii trebuie să îşi construiască profiluri autentice pe aceste platforme.

Suveranul pontif este cunoscut pentru faptul că îşi scrie de mână majoritatea discursurilor, pe care colaboratorii săi le publică ulterior online. În 2009 a fost lansat un site al Vaticanului care  oferea utilizatorilor diferite aplicaţii digitale, printre care una numită „Papa se întâlneşte cu tine pe Facebook”, dar şi alte aplicaţii realizate pentru internauţii care doresc să primească mesajele papei pe iPhone sau iPod.

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ