Râuri de lacrimi la înmormântarea românului ars în Italia cu oţel topit la peste 1300 grade. Marian a murit , după 8 luni de chin

Sute de oameni l-au condus pe ultimul drum pe Marian Bratu, unul dintre cei patru muncitori arşi în teribilul accident de muncă din Padova.

Bărbatul de 44 de ani, tatăl a doi copii, s-a stins din viaţă în a doua zi de Crăciun, după opt luni în care a suporttat dureri inimaginabile, el suferind arsuri pe 90 la sută din suprafața corpului.

Marian s-a stins în spitalul din Padova, unde era internat de mai bine de 8 luni, la secția de reanimare, el fiind în comă indusă, deși răspundea la stimuli externi. Starea lui Marian s-a înrăutățit, iar românul nu amai putut fi salvat.

Joi , sute de oameni au participat la funeralii lui Marian, oficiate în biserica Sant’Andrea Apostolo din Padova. Românul a fost înmormântat în rit ortodox, deși slujba a avut loc într-o biserică catolică, scrie padovaoggi.it.

Sicriul lui Marian a fost acoperit cu trandafiri albi și un mesaj scris de soția lui, Valerica: „Te voi iubi pentru totdeauna”.

Arşi cu oţel topit la 1300 de grade

Reamintim că patru muncitori au fost stropiți cu oțel lichid, topit la peste 1.300 de grade, la oțelăriile „Acciaierie Venete” în zona industrială din Padova, după ce un suport care susținea un recipient prin care curgea oțel topit a cedat.  

Românul Marian Bratu și Sergiu Todiță au suferit arsuri pe aproape tot corpul.Ceilalți răniți sunt Simone Vivian, născut la Dolo dar rezident în Vigonovo, David Di Natale și Federic Gerard născut în Franța, dar care acum locuiește în Santa Maria di Sala.