Reacții politice după respingerea premierului PSD

0
111

Au apărut deja primele declarații ale liderilor partidelor parlamentare, la scurt timp după ce șeful statului a anunțat că nu o acceptă pe Sevil Shhaideh, pentru funcția de premier și a cerut coaliției PSD-ALDE să vină cu o altă persoană.

Cea mai importantă reacție așteptată este a liderului PSD Liviu Dragnea, care trebuie să spună dacă va propune o altă persoană pentru funcția de premier sau o păstrează pe Sevil Shhaideh. Dragnea se află la Palatul Parlamentului, unde a primit răspunsul șefului statului, la propunerea PSD-ALDE de premier.

Prima reacție din PSD a venit imediat după anunțul președintelui Klaus Iohannis, din partea vicepreședintelui partidului Ecaterina Andronescu. ”Noi am spus de la început că cea mai bună propunere este Liviu Dragnea”, a spus Ecaterina Andronescu la Antena 3.

Senatoarea PSD a precizat că pesediștii se vor reuni de urgență să analizeze toate variantele. ”Sper că nu ne va respinge și a doua variantă, dar asta nu înseamnă că am renunțat la prima”, a mai spus Andronescu, adăugând că și-ar fi dorit ca președintele să-si argumenteze acest demers de respingere a premierului propus de PSD.

”Nu este vorba de PSD și ALDE, ci de acest vot pe care poporul l-a dat”, a mai spus senatoarea PSD

Liderul interimar al PNL, Raluca Turcan salută decizia președintelui Iohannis.

Este dreptul constituţional al domniei sale să respingă propunerea şi cu certitudine sunt foarte multe argumente. Noi considerăm că viitorul Guvern al României trebuie ferit de orice fel de vulnerabilități, mai ales într-un context internațional extrem de complicat. România nu trebuie să dea semnale confuze sau contradictorii”, spune Raluca Turcan, pe Facebook.

Liberala menționează că ”Guvernul României nu trebuie transformat într-un guvern personal, de interpuşi, aflat la dispoziţia domnului Liviu Dragnea”. ”PSD ne-a anunţat că are zeci de mii de specialişti. Dacă acest lucru este adevărat, se vor găsi şi alte nume de prim-ministru, de preferat persoane cu o activitate cunoscută, fără vulnerabilităţi şi fără condamnări”, mai spune Turcan.

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ