Preşedintele Klaus Iohannis amână desemnarea premierului după Crăciun

0
97

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că va desemna un premier după sărbătorile de Crăciun, şeful statului precizând că în cursul consultărilor pe care le-a avut cu partidele parlamentare a primit două propuneri: Sevil Shhaideh (PSD) şi Eugen Tomac (PMP).

„Consultările s-au încheiat după două zile, consultările, precizez cu partidele parlamentare. Am avut în cursul acestor consultări două propuneri pentru poziţia de prim-ministru: PSD a propusă pe doamna Sevil Shhaideh, iar PMP l-a propus pe domnul Tomac.

Pe de altă parte, între timp, s-a constituit o coaliţie majoritară în Parlament. O coaliţie formată din PSD, ALDE şi UDMR. În consecinţă, în zilele următoare voi avea discuţii pe aceste teme, iar desemnarea va avea loc după Crăciun”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

„Sărbători fericite!”, şi-a încheiat intervenţia preşedintele Iohannis.

Reacţia lui Liviu Dragnea: Îmi pare rău că Iohannis nu a făcut anunţul astăzi, era pregătiţi pentru votarea guvernului. Am luat notă de anunţul presedintelui cu privire la posibilitatea de desemnare a unui premier după Crăciun

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ