Liviu Dragnea vrea sa organizeze doua refendumuri

0
86

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, lider al social-democratilor, a anuntat luni ca formatiunea pe care o conduce intentioneaza organizarea a doua referendumuri.

 

Cel mai posibil in primavara acestui an – unul pe tema familiei formata dintr-un barbat si o femeie, iar celalalt pe tema eliminarii imunitatii, inclusiv pentru presedintele Romaniei.

„Noi avem in minte alte doua referendumuri pe care le vom declansa. Este un referendum pe care ne-am angajat sa-l declansam cu tema ‘familia’.

S-au strans peste 3 milioane de semnaturi si este o tema de interes major, care tine de substanta societatii noastre. Iar a doua tema – eu am spus-o de un an si jumatate in spatiul public si o spun in continuare, chiar daca unii colegi de-ai mei s-au suparat la vremea respectiva, un referendum privind regimul imunitatilor din Romania.

Eu am spus-o mereu si sustin in continuare – nu sunt de acord cu imunitatea parlamentara, dar nici cu cea a presedintelui. Daca romanii sunt de acord”, a afirmat Dragnea la Romania TV.

El a adaugat ca este vorba despre „imunitatile ale tuturor”.

„Noi vorbim de un articol fundamental din Constitutie – ‘nimeni nu e mai presus de lege’. Daca nimeni nu e mai presus de lege, imunitatile trebuie sa dispara pentru toti. (…) E vorba de principiu.

Nu mai e presedinte Iohannis, in 2019 vine altcineva, e vorba de un principiu. Un presedinte in functie, asa cum e prevederea respectiva, omoara un om pur si simplu. Este in continuare presedinte cinci ani, pentru ca nu poate fi judecat? Nu mi se pare in regula.

Noi avem in plan in primavara (n.r. organizarea referendumurilor) si sigur ca vrem sa facem in primavara. Mi se par doua teme importante”, a mentionat presedintele PSD.

Acesta a sustinut ca „ii este greu sa creada ca presedintele va dori sa participe la o discutie privind modificarea Constitutiei, pentru ca s-ar putea sa deranjeze”

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ