Lista parlamentarilor sub 30 de ani

0
137

Tinerii care nu au implinit inca 30 de ani, dar sunt deputati.

Cel mai tanar deputat va fi Mara Mares, care are doar 24 de ani, cu unul mai mult decat varsta minima legala pentru a ajunge in Camera Deputatilor. Mara Mares a deschis lista PNL la Camera Deputatilor in judetul Brasov.

Tanara a plecat la studii in Marea Britanie la 16 ani, intai la colegiul St. Clare’s din Oxford, apoi la King’s College London, dupa care cate un an la stiinte politice in Madrid si master la University College of London.

Urmeaza Andrei Pop, care a candidat pe lista PSD pentru Camera Deputatilor in judetul Ialomita si, la 25 de ani, a reusit sa obtina un mandat de parlamentar. Pop a fost pe locul 2 pe lista, este economist de profesie si activeaza in prezent ca director comercial.

Gura Ialomitei scrie ca Andrei Pop lucreaza de la 19 ani, la o firma de productii confectii metalice.

Tot din PSD se remarca si Corina Bogaciu, care la doar 27 de ani a deschis lista PSD Ilfov pentru Camera Deputatilor. Presa a scris in ultimele zile ca aceasta este nepoata primarului din Voluntari, Florentin Pandele. De profesie tot economist, Bogaciu este director de marketing, potrivit listei de candidati de pe site-ul BEC.

Tanara a absolvit Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Bucuresti, in anul 2008, cu media la Bacalaureat 7,68, desi a luat 5,35 la proba de Limba si Literatura Romana. Si, desi initial se stia ca ar avea doar studii medii, ulterior au aparut stiri ca aceasta a obtinut si o diploma de licenta in Management, in anul 2014, la Universitatea Hyperion.

Potrivit declaratiei sale de avere, si-a cumparat in anul 2010, la 21 de ani, o locuinta de 244 de metri patrati in Voluntari. In plus, anul trecut a lucrat la firma parintilor sai, iar tatal sau, Ion Bogaciu, este consilier local in Voluntari si varul lui Florentin Pandele.

Urmeaza liberalul Robert Sighiartau, care la 27 de ani a reusit sa ajunga pentru prima oara in Camera Deputatilor. Este cu doar 3 zile mai mare decat colega de la PSD si a deschis lista PNL pentru Camera Deputatilor in Bistrita Nasaud.

Sighiartau este general manager la Mondial Motors Bistrita, are profesia de economist, si este cel mai tanar presedinte de filiala liberala. A absolvit Facultatea de Studii Europene din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, a fost membru PDL, iar din 2012 a fost consilier judetean.

De altfel, acesti patru noi deputati sunt cei care vor conduce lucrarile Camerei, alaturi de cel care va fi cel mai in varsta deputat, pana la alegerea Biroului Permanent, scrie Mediafax.

La 28 de ani, si Mara Calista se numara printre cei mai tineri deputati ai noii Legislaturi. Aceasta a deschis lista pentru Camera Deputatilor in judetul Teleorman si a fost consiliera premierului Dacian Ciolos. De asemenea, a studiat la SNSPA.

Tot din PNL face parte si Pavel Popescu, in varsta de 29 de ani. Este unul dintre cei care s-au implicat in rezolvarea situatiei ranitilor de dupa tragedia din Colectiv. Este economist, originar din Timisoara, si a trait in ultimii 5 ani in Oslo. A ocupat pozitia a treia pe lista PNL la Camera Deputatilor in judetul Timis.

Tot 29 de ani are si Razvan Prisca, avocat care a candidat pe lista PNL in judetul Prahova, fiind pe pozitia a doua. Unul dintre obiectivele sale in calitate de deputat este sa modifice Constitutia, privind imunitatea parlamentara.

Aceeasi varsta a implinit-o in aceasta luna si Iulian Bulai, care a fost primul pe lista USR in judetul Neamt. Iulian Bulai este licentiat in arte vizuale la Academia Nationala de Arte din Oslo si Universitatea din Lisabona. A absolvit primul master in arte vizuale la Academia Nationala de Arte din Oslo si China Central Academy of Fine Arts din Beijing, urmand apoi cursurile de master in global governance si diplomatie culturala cu specializarea in relatii internationale la Institutul de Diplomatie Culturala din Berlin si Universitatea din Siena.

sursa: www.ziare.com

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ