Discursul INTEGRAL al președintelul Klaus Iohannis din Parlament

0
156

Într-un discurs susținut în fața celor două camere ale Parlamentului, președintele Iohannis a atacat dur PSD și Guvernul Grindeanu pentru deciziile luate în domeniul Justiției. PSD și ALDE au părăsit după câteva minute sala.

„Doamnelor și domnilor parlamentari, doamnelor și domnilor musafiri, m-aș fi adresat și Guvernului, dar el este ocupat.

Aș fi vrut astăzi, în condiții normale, la început de mandat să vă vorbesc despre lucruri importante pentru România, despre centenar în 2018, vom sărbători 100 de ani de când există statul român modern. Aș fi putut vorbi despre proiectul de țară, cu toții ne dorim în definitiv o Românie puternică și prosperă.

 

Dar vremurile nu sunt obișnuite și suntem în plină criză. Sute de mii de români protestează în stradă. Națiunea e în alertă. E vie. E atentă și e foarte nemulțumită. O importantă cercetare sociologică realizată în ultimele zile arată că țara merge în direcția greșită, în proporție de 80%.

Doamnelor și domnilor, cum s-a ajuns aici la doar o lună de la alegeri. În 11 decembrie, PSD a repurtat o mare victorie.

Dar după aceea, cu o ciudată strategie tip kamikaze a intrat în coliziune frontală cu o parte însemnată a societății românești. A promis în campanie ceva și în primele zile s-a apucat de altceva. Pohta ce-ți pohtit, grija ce-ați avut-o se vede că nu e ceea ce ați avut în campanie. Grija primă a fost să vă ocupați de dosarele penalilor și românii sunt revoltați. Asta e situația. Ce facem, dragilor? Care sunt soluțiile? Care e marja de manevră să ieșim din acest pas.

Retragerea ordonanței 13 și eventual demiterea chinuită a unui ministru e cu certitudine prea puțin. Alegeri anticipate însă sunt în această fază prea mult. Asta e marja de manevră. Cine trebuie să vină cu soluția. Păi în mod natural cel care a creat problema. PSD.”

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ