Părinţii elevului înecat la Mamaia, sfâșiaţi de durere. Tatăl lui Iosif a făcut declaraţii cutremurătoare

Mobilizare uriaşă de forţe pe litoral, unde un elev de 16 ani a dispărut în larg de aproape 30 de ore. La operaţiunea de căutare s-au alăturat şi scafandrii militari. Dar intervenţia este extrem de dificilă. Sunt curenţi puternici şi valuri de câţiva metri. Atenţie, urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional.

Adolescentul era pentru prima oară la mare, într-o tabără de vară la care participau cei mai buni elevi militari din ţară. Tatăl a făcut declaraţii cutremurătoare .

Viaţa nu ne iartă. Nu ne cere nicio legitimare când vine moartea să ne despartă de cei dragi – Daniel Mitroi, tatăl elevului dispărut​

Peste 50 de salvatori participă la operaţiunile de căutare. Salvamari, scafandri ai ISU şi ai armatei au ieşit în larg cu un detector de sunete pentru a-l găsit pe băiatul de 16 ani. Este cea mai amplă intervenţie din ultimii ani. Şi prima din acest sezon.

E foarte dificil, pentru că vizibilitatea e zero, există şi hula de fund, curenţi puternici, valurile mari – Marian Ciulei, comandantul acţiunii scafandrilor ISU

Pericolul este uriaş, chiar şi pentru echipele de căutare. Vlurile depăşesc doi metri, iar curenţii sunt extrem de puternici. Salvamarii îi compară cu o maşină care circulă cu peste 50 de kilometri pe oră.

Elevul, localizat cu ajutorul sonarului

Căutările cu sonarul au dat rezultate: elevul a fost detectat la aproximativ 250 de metri de mal, în dreptul unui dig din Mamaia. Nu au reuşit însă să ajungă la el.

Datorită curentului puternic de la locul unde l-am găsit, se deplasa foarte repede, aproape 30 de metri, şi nu reuşeam să fim în acelaşi timp cu el – Marian Tănase, comandantul echipei de scafandri, MAPN

În aceeaşi zonă, Iosif Corneliu Mitroi a fost văzut ultima oară. Adolescentul, elev al Liceului Militar din Craiova, intrase în apă împreună cu mai mulţi colegi. Pe plajă, era arborat steagul galben, ceea ce înseamnă că marea era agitată şi doar înotătorii experimentaţi aveau voie să facă baie. Prietenii tânărului au fost salvaţi în ultima clipă de un salvamar.

Iosif a fost tras în larg de curenţi. Era pentru prima oară la mare, la Şcoala de vară organizată pentru cei mai buni elevi militari din ţară. Profesorul care însoţea grupul de elevi este în stare de şoc.

L-am văzut, l-am şi tras de mână o perioadă de timp, după care curentul fiind puternic, valul fiind puternic, s-a desprins – profesorul însoţitor

Mama tânărului, sfâșiată de durere

La malul mării a ajuns şi tatăl lui Iosif. Mama nu a putut veni. Aseară, când a primit vestea, a avut nevoie de ajutorul medicilor.

Era încântat. A fost bucuros. ieri am vorbit cu el. Era bucuros că a luat la matematică 9 la teză, era bucuros că a fost pe fregata României. Ne-a trimis poze şi am rămas cu amintiri – Daniel Mitroi, tatăl elevului dispărut​

Tânărul este din localitatea Şovarna din Mehedinţi. Intrase recent la Colegiul Militar Naţional „Tudor Vladimirescu” din Craiova şi îşi dorea o carieră în armată.

Autorităţile trag un semnal de alarmă cu privire la pericolul din mare. În Mamaia şi Constanţa, sunt 30 de salvamari. Din acest weekend, numărul lor va fi suplimentat – vor fi peste o sută. În sezonul de anul trecut, peste 30 de oameni au murit înecaţi.