Noi acuzații de malpraxis în Vâlcea! O fetiţă de un an şi opt luni a ajuns în stare gravă la Bucureşti

Noi acuzaţii de malpraxis le sunt aduse medicilor din Vâlcea care ar fi întâziat transferul unui băieţel aflat acum în comă. Încă un copil a fost adus de urgenţă în Capitală, după ce ar fi fost tratat superficial.

Aceste noi acuzaţii de malpraxis sunt aduse de familia unei fetiţe de un an şi 8 luni. Copila ar fi fost tratată pentru o banală răceală şi trimisă acasă cu o reţetă.

În prezent, fetiţa de un an şi opt luni se află în stare gravă la Spitalul „Grigore Alexandrescu”. Medicii de aici i-au montat un tub de dren pentru lichidul din plămâni.

Copila a ajuns în această stare după ce, patru zile la rând, medicii spitalului din Râmnicu Vâlcea au trimis-o acasă cu tratament pentru roşu în gât. Când a ajuns la Bucureşti, a fost operată imediat.

Familia va face plângere împotriva medicilor din Vâlcea, dar aşteaptă ca fetiţa să fie mutată de la terapie intensivă.Managerul Spitalului Judeţean Vâlcea, Dan Ponoran, susţine că a aflat din presă despre caz.

Acesta este al doilea copil care ajunge la Bucureşti, transferat de la Spitalul din Râmnicu Vâlcea, în stare gravă.

În urmă cu câteva zile, un băieţel de un an şi o lună, în cazul căruia transferul la Bucureşti a fost întârziat din vina medicilor, a ajuns la Spitalul „Marie Curie” şi este acum în comă. El a fost diagnosticat greşit, spun părinţii, care îi acuză pe medicii din Vâlcea de malpraxis.

Mai multe detalii sunt disponibile în clipul de mai sus din „Observator”.