Mister în jurul morţii directoarei de la Muzeul Iulia Haşdeu din Câmpina

Moartea misterioasă a unui celebru om de cultură din Câmpina şochează în pragul Crăciunului. Directoarea muzeului „Iulia Haşdeu”, considerat primul templu spiritist din lume, şi-a pus capăt zilelor la vârsta de 50 de ani. Chiar soţul ei ar fi găsit-o fără suflare aseară, în locuinţa lor.

Apelul la 112, care anunţa moarta Jenicăi Tabacu, a fost înregistrat aseară. Potrivit unor surse din anchetă, chiar soţul ei ar fi găsit-o spânzurată în locuinţa lor din Câmpina, cu trei zile înainte de Crăciun. 

Un gest extrem, inexplicabil, care a şocat mii de oameni. Jenica Tabacu era directoarea muzeului Iulia Haşdeu. Era mamă şi, de curând, devenise şi bunică. 

Remus Bădulescu, City manager Câmpina: Era o femeie foarte puternică, o femeie care te ajuta, te asculta… Nu era femeia care să nu treacă peste obstacole şi peste necazuri.

Florin Frăţilă, preşedintele Comisiei de Cultură din Consiliul Local Câmpina: Nu am crezut nicio secundă că se poate întâmpla aşa ceva, am crezut că e o glumă proastă aseară

În încăperile mici şi încărcate cu istorie ale castelului Iulia Haşdeu din Câmpina, Jenica Tabacu a studiat zi şi noapte opera şi viaţa savantului Bogan Petriceicu Haşdeu. Cel care a şi ridicat construcţia la sfârşitul secolului 19. Se spune că marele om de cultură ar fi comunicat, în timpul unor şedinţe de spiritism, cu fiica lui care ar fi murit la vârsta de 19 ani. Chiar ea i-ar fi transmis, din lumea de dincolo, cum ar vrea să arate castelul. Iar Jenica Tabacu a dus legenda mai departe. 

Remus Bădulescu, City manager Câmpina: Acest castel a ajuns la nivelul la care a ajuns de publicitate şi de un număr foarte mare de vizitatori datorită dânsei.

De atunci şi până astăzi, în muzeul de la Câmpina ar fi avut loc numeroase fenomene stranii. De la pianina care cântă singură până la becurile care se aprind şi se sting din senin.

Trupul neînsufleţit al directoarei va fi depus luni, chiar într-una dintre sălile muzeului, unde oamenii vor putea merge pentru a-şi lua rămas bun. Înmormântarea va avea loc miercuri, în a doua zi de Crăciun.