Un arhitect italian combate poluarea printr-un proiect inovator: păduri verticale

0
113

În al doilea cel mai mare oraș din estul Chinei, în care locuiesc 8 milioane de oameni, autoritățile au găsit o soluție inovatoare pentru poluare – să construiască păduri verticale. Aceștia vor planta pe fațada clădirilor 1,100 de copaci și 2,500 de arbuști și plante. Autoritățile speră ca astfel să îmbunătățească calitatea aerului din oraș.

Potrivit indexului care redă poluarea în timp real, orașul Nanjing are un indice de 152. În alte orașe acest indice este mai mic. Spre exemplu, în Londra, valoarea este 109, în timp ce în București indicele poluării este 23.

 

Turnurile din Nanjing vor avea capacitatea de a absorbi suficient dioxid de carbon astfel încât să genereze 60 de kilograme de oxigen într-o zi, potrivit constructorului. Proiectul îi aparține arhitectului italian Stefano Boeri și este primul proiect al acestuia realizat în Asia.

Cele două construcții vor avea 200, respectiv 108 metri. Într-unul dintre acestea va fi un hotel cu o capacitate de 247 de camere, în timp ce în celălalt vor fi un muzeu, spații de birouri și o școală de arhitectură. Constructorii speră să finalizeze lucrările în 2018.

Dacă soluția va avea succes va fi replicată în mai multe orașe din China și în alte țări cu un grad ridicat de poluare.

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ