Planeta se apropie de un nou record: 2016, cel mai fierbinte an din istorie

0
139

Anul 2016 are toate sansele sa fie declarat cel mai fierbinte an de pana acum, cu temperaturi globale chiar mai ridicate decat cele din 2015, care au stabilit recordul istoric.

Pe baza temperaturilor din primele noua luni ale anului, oamenii de stiinta sunt aproape siguri deja ca valorile termice din 2016 vor depasi recordul inregistrat anul trecut, a anuntat Organizatia Mondiala de Meteorologie.

Temperaturile globale din perioada ianurie-septembrie 2016 au fost cu circa 0,88 grade Celsius mai ridicate decat media multianuala de 14 grade Celsius din intervalul 1961-1990, pe care cercetatorii il folosesc ca perioada de referinta. Asadar, este de asteptat ca 2016 sa fie cel mai calduros an din 1880, cand s-au facut primele masuratori, pana in prezent.

Valorile termice au crescut considerabil si din cauza fenomenului El Nino, care se manifesta prin incalzirea anormala a Oceanului Pacific.

„Alt an, alt record. Temperaturile ridicate din 2015 vor fi intrecute in 2016”, a declarat Petteri Taalas, secretarul general al Organizatiei Mondiale de Meteorologie, avertizand ca fenomenele meteo extreme vor fi mai frecvente din cauza schimbarilor globale.

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ